Mali sa predsednicima beogradskih opština o Investicionom planu

Ministar finansija Siniša Mali održao je sastanak povodom priprema Investicionog plana s predsednicima prestoničkih opština i predstavnicima Grada Beograda.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2019.

14:19

Mali sa predsednicima beogradskih opština o Investicionom planu
FOTO: Ministarstvo finansija

Predstavnike Beograda je predvodio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Ministar Mali im je preneo da bi akcenat detaljnih planova, koje će predložiti predstavnici opština, trebalo da bude na ulaganjima u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, kao i izgradnji i rekonstrukciji regionalnih i lokalnih puteva.

Neće izostati ni ulaganja u zdravstvene ustanove, škole, obdaništa i druge infrastrukturne projekte, navedeno je u saopštenju.

Mali je istakao da je neophodno da predsednici opština oslušnu impuls i potrebe građana koji žive na teritoriji kojom upravljaju i da naprave detaljne planove u naredne dve nedelje, koji će biti objedinjeni za Grad Beograd, a potom i za celu Srbiju.

Investicioni plan, koji je inicirao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, planiran je za vreme od 2020. do 2024. godine.

Ministar Mali je istakao da je moguć zahvaljujući uspešnoj konsolidaciji javnih finansija, ali da nije cilj samo menjati lice Beograda, već cele Srbije, jer svi građani treba da imaju isti tretman i podjednake, kvalitetne uslove za život.

Ministar finansija će održati i sastanak sa predsednicima opština centralne Srbije u petak 23. avgusta, u Beogradu, a sledeće nedelje i sa predstavnicima 45 opština sa teritorije Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

15 h

Podeli: