Poljska poziva strane selektore

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 02.12.2004.

11:58

Default images
Poljski sportski savezi odlučili su da odgovornost za neke sportske reprezentacije, pre svega košarke, odbojke i skijaških skokova, prepuste stranim trenerima i stručnjacima.

Među kandidatima za novog selektora košarkaške reprezentacije te zemlje najozbiljniji su oni iz republika bivše Jugoslavije.

Poljski mediji daju najveću šansu Slovencu Andreju Urlepu, koji je u ovoj zemlji ostvario velike uspehe kao trener najboljih poljskih ekipa, a trenutno vodi Anvil iz Vloclaveka.

Njegovi konkurenti su srpski trener Veselin Mesić, bivši trener Crvene zvezde i Partizana, asistent bivšeg selektora SCG Svetislava Pešića, i hrvatski stručnjak Daniel Jastup, prethodnik Urlepa u Anvilu. Među konkurentima iz inostranstva je i Šarunas Šakalauskas iz Litvanije.

Novi trener biće poznat do početka 2005. godine, da bi ova ekipa uspešno savladala pripremni ciklus za Evropski šampionat 2009. godine, koje će se održati u Poljskoj.

Za novog trenera odbojkaške reprezentacije pokazali su interesovanje mnogi istaknuti strani stručnjaci, među kojima je i Dragan Mihajlović, trenutno selektor Libana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

21 h

Podeli: