Besplatan prevoz za srednjoškolce: Od septembra trošak manje za roditelje

Lokalna samouprava Gornjeg Milanovca finansiraće iz opštinskog budžeta besplatan prevoz za učenike srednjih škola u toj opštini.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.07.2019.

10:20

Besplatan prevoz za srednjoškolce: Od septembra trošak manje za roditelje
Ilustracija FOTO: Depositphotos, Kzenon

To su jednoglasno odlučili odbornici na sednici lokalne Skupštine.

Besplatan prevoz biće obezbeđen od početka naredne školske godine svim gornjomilanovačkim učenicima koji pohađaju srednju školu na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević rekao je na sednici da će ta odluka biti od velikog značaja za porodice koje žive na selu, čime će se "olakšati" budžet seoskih porodica, ali i smanjiti odliv srednjoškolaca u susedne gradove.

"Poslednjih godina se suočavamo sa izazovom kako da zadržimo najveći broj srednjoškolaca da nastave svoje školovanje na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Ovom odlukom želimo da pokrijemo troškove prevoza učenicima koji će učiti u Milanovcu i tako obezbedimo i dovoljan broj odeljenja u Milanovcu i školstvo podignemo na viši nivo", rekao je Kovačević.

On je istakao da je u okviru srednje Tehničke škole u Gornjem Milanovcu ranije započeto dualno obrazovanje koje će biti nastavljeno i ubuduće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: