Sava centar ide na koncesiju na duže vreme

Grad Beograd namerava da Sava centar da na koncesiju na duži vremenski period. Taj posao mogao bi da bude završen do kraja godine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2019.

17:16

Sava centar ide na koncesiju na duže vreme
FOTO: Deposit photos, markovskiy 84649734

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković, rekao je da o koncesiji odlučuje Skupština Beograda, koja je i osnivač JP Sava centar i vlasnik imovine.

Pre svega treba da se uradi studija, a ako je Skupština usvoji, biće raspisana koncesija za domaća i strana pravna lica.

"Zgrada Sava centra je odavno izgrađena, ima dosta tehničkih nedostataka kada je reč o energetskoj efikasnosti, tehnika i oprema su zastareli, pa su potrebna velika ulaganja u rekostrukciju tog objekta", rekao je Veličković je na Skupštini Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije – HORES.

Predsednik Skupštine HORES-a Tomislav Momirović je rekao da priliv turista u Beograd strašno raste, ali da kongresni centar, koji je srž turističke privrede, stagnira već 30 godina.

"Deset godina lutamo šta ćemo sa Sava centrom. Neophodno je hrabro prelomiti tu priču i ući u investiranje na jedan ili drugi način, da li privatizacija, javne investicije, koncesija kao, takođe, dobro rešenje", kazao je Momirović.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da je Sava centar gorući problem koji defintivno mora da se reši kako bi se dalje razvijao kongresni i poslovni turizam.

Podsetimo, do sada su propala dva pokušaja javno-privatnog partnerstva za Sava centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: