Inđija pred bankrotom: Moraju za 8 dana da plate 1,3 miliona evra

Zbog problema prilikom izgradnje sportske hale vredne 11 miliona evra, i izgubljenog sudskog spora opštini Inđija preti blokada računa.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2019.

19:15

Inđija pred bankrotom: Moraju za 8 dana da plate 1,3 miliona evra
Foto: Thinkstock

Ova lokalna samouprava, nije završila velelpan objekat, a u međuvremenu izgubila je sudski spor, pa izvođaču radova sada moraju da plate 1.358.433 evra.

Drugostepenom presudom Privrednog apelacionog suda u Beogradu, Inđija je dužna da za 8 dana plati ovaj dug i sudske troškove, navodi portal Indjija.net.

Ukinuta je i prvostepena presuda u kojoj Opština Inđija nije obavezna da kompaniji Montera (izvođaču radova) plati iznos od 29.511.096,54 dinara, što praktično znači i da je ovaj iznos potencijalni dug koji će Opština morati da plati, ako sud u nastavku suđenja donese takvu presudu.

Iako će pravni tim Opštine Inđija uložiti reviziju Vrhovnom kasacionom sudu, izvršenje obaveze se ne odlaže. U narednih nekoliko dana, rukovodstvo Opštine Inđija pokušaće da pronađe kompromisno rešenje sa predstavnicima kompanije Montera koja je dobila spor, odnosno njihovim stečajnim upravnikom s obzirom da je pomenuta kompanija u stečaju.

Kako piše na zvaničnoj stranici Opštine, do danas je uloženo 11 miliona evra u novu sportsku halu koja nije završena, a prema procenama stručnjaka neophodno je još 2 miliona evra.

Jedan od problema predstavlja voda koja je probila korito dvorane ali i aktuelni propisi zbog kojih objekat ne može da dobije upotrebnu dozvolu jer ne ispunjava kriterijume (primer Zakon o protivpožarnoj zaštiti).

Krov hale prokišnjava, a u unutrašnjem delu nisu urađeni elektromašinski radovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: