Izvođači Ub-Lajkovac: Pustili da korov okuje drum

Za oštećenja nastala na deonici Koridora 11, od Uba do Lajkovca, delimično je odgovoran glavni projekat CIP-a i činjenica da je nadležni godinama nisu održavali

Srbija

Izvor: Veèernje novosti, S.Bulatoviæ

Četvrtak, 13.12.2018.

10:18

Izvođači Ub-Lajkovac: Pustili da korov okuje drum
Foto: Thinkstock, ilustracija

U to veruju izvođači "Putevi Užice" i "Planum". Firme, od kojih je naplaćena bankarska garancija od oko 342 miliona dinara, pripremaju tužbu protiv Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pošto im nije prihvaćen 738,7 miliona dinara "težak" odštetni zahtev, pišu Večernje novosti.

Među dokumentacijom su i fotografije potpuno zapuštene deonice, nastale nešto više od godinu dana pošto je predata investitoru.

Izvođači su skoro godinu dana po završetku radova, skoro čitavu 2015. godinu, održavali deonicu do tehničkog prijema. Dve godine nakon toga, tokom 2017, pojavile su se pukotine. Izvođači su počeli sanaciju, ali su ih posle 40, od ugovorenih 120 dana, sklonili sa gradilišta.

Kada su otkrivena oštećenja na deonici Ub - Lajkovac, izvođači su pristali da je saniraju i zamene sve što je nekvalitetno.

"Morali smo da propisano ispitamo i vidimo da li je neophodna sanacija. Skinuli smo sloj asfalta, ispitali ga i ispostavilo se da je dobar. Skinuli smo donje slojeve i ispostavilo se da zadovoljavaju sve ktiterijume. Niko nije hteo da se složi da se sve menja. Išli smo logikom da možda ne treba sve srušiti. Projekat sanacije CIP-a je predvideo preveliki obim radova. Mi smo verovali da je sanacija mogla da se izvede mnogo jeftinije. To bi bio simboličan iznos u odnosu na cifre koje se sada pominju. CIP kao da je kroz novi projekat ispravljao svoje greške iz glavnog projekta", objašnjava Ratomir Todorović, direktor Planuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: