"Loš nasip od zemlje, ali svakako ne sme glina" VIDEO

V.d. Puteva Srbije Zoran Drobnjak kaže da su na deonici Ub-Lajkovic evidentno napravljeni propusti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

09:55

Foto: Thinkstock

Drobnjak je za Prvu TV kazao da iz njegovog tridesetogodišnjeg iskustva može da kaže da se pokazalo lošim da se u procesu izgradnje auto-puteva nasip radi od zemlje već da bi ga trebalo raditi od peska ili šljunka.

"Ako se nasip radi od zemlje, izvođač, nadzor, mora mnogo da vode računa koju zemlju ugrađuju ne sme da ima primesa, poput gline", navo je Drobnjak.

Što se tiče deonice na Koriodru 11 od Uba do Lajkovca, Drobnjak kaže da je put završen 2014. godine, a bila je poplava i bilo jeproblema sa drenažom.

"Za mene broj jedan odgovoran je izvođač, pa nadzor, laboratorija pa investitor", smatra Drobnjak.

na pitanje da li je kvalitet izgrađenih puteva kod nas zaista toliko loš, Drobnjak kaže da svima nama brzo prođe vreme a u stvari prođe 12,13 ili 15 godina.

"Nama je prošle godine auto-putem prošlo 7 miliona više vozila, 50 miliona ukupno, sad očekujemo 5 miliona više da prođe. Od toga 15 do 18 odsto su teški kamioni koji oštećuju put", objasnio je on.

Drobnjak je govorio i o eksporpijaciji u slučaju porodice Stojane Veljković, što možete pogledati u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

7 h

Podeli: