Vučić: Moj otac će imati 9.000 RSD više a skinuli mu 13.000

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će svi penzioneri u novembru primiti penzije uvećane za pet odsto.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.10.2018.

11:08

Vučić: Moj otac će imati 9.000 RSD više a skinuli mu 13.000
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

On je istovremeno najavio mogućnost dodatne jednokratne pomoći penzionerima.

''U novembru će svi penzioneri dobiti uvećanje penzija za pet odsto, a za oko mesec dana znaćemo da li, uz uvećanje penzija, postoji mogućnost i dodatnog jednokratnog davanja penzionerima'', rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je izrazio uverenje da će penzioneri biti zadovoljni i zahvalio im što su verovali u državne organe, a država je, kaže, pokazala da se i najmanjom sposobnošću Srbija može da se izvuče iz bankrotstva i da bude na sigurnom i dobrom putu.

Vučić je kazao da ga mnogi napadaju, jer je insistirao i tražio da se onima koji imaju penzije do 32.000 dinara, a koji imaju teži ekonomski položaj, isplati pet odsto više i da to bude stalna, a ne privremena kategorija.

On je naveo da oko 72 odsto penzionera u Srbiji teško živi i da država želi da i oni osete rezultate reformi sprovedenih u poslednjih nekoliko godina, te da i oni budu ''nešto zadovoljniji''.

''Sa tim uvećanjem i jednokratnim davanjima to će biti za čitavu penziju više na godišnjenm nivou. Mislim da je to važna i lepa vest za penzionere. Moj otac će, na primer, imati za 9.000 veću penziju nego što je imao 2014. godine, a skinuli smo mu 13 ili 14 hiljada'', rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

8 h

Podeli: