"Tehnika se drži u hangaru, obnovićemo sve što je NATO uništio"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da su Ministarstvo i Vojska Srbije obezbedili potrebna sredstva za sve što je potrebno da se uredi vojna ifrastruktura.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 23.06.2018.

15:15

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

"Vojska mora svoju tehniku da drži u hangaru, tamo gde joj je mesto i da joj na taj način produžava životni vek, ali isto tako da pripadnici naše vojske daleko jednostavnije i u boljim uslovima obavljaju svoje svakodnevne dužnosti", rekao je Vulin tokom obilaska objekata za smeštaj borbenih vozila u kasarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici

Dodao je da će biti obnovljeno sve što je bilo uništeno u NATO bombardovanju Jugoslavije i "namarnim zapostavljanjem".

On je kazao da je Vojska Srbije garant stabilnosti i mira u Srbiji i regionu.

"Sigurna i stabilna Srbija je garant sigurnog i stabilnog Balkana", rekao je ministar.

Komandant Prve brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Petrović rekao je da je 2015. u kasarni u Sremskoj Mitrovici počela izgradnja više hangara, na mesto porušenih objekata u bombardovanju i da su prošle godine završena tri, koja su omogućila smeštaj tenkovskih jedinica 15. tenkovskog bataljona.

"Ovih dana završen je i četvrti hangar koji će omogućiti smeštaj savremenih borbenih vozila. To omogućava da tehniku koju imamo bolje i kvalitetnije čuvamo i da operativne sposobnosti jedinica, lociranih u Sremskoj Mitrovici, budu održavane na onom nivou koji garantuje bezbednu i sigurnu budućnost svih gradjana Srbije", rekao je Petrović.

Izvođač radova na nedavno završenom četvrtom hangaru je Vojnogradjevinska ustanova. Vrednost investicije je 35 miliona dinara. Površina objekta, kao i prethodna tri, je oko 900 kvadratnih metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

2 h

Podeli: