Biz / Vesti 105

Snimak obišao Srbiju: Problem u kružnom toku VIDEO

Beograd -- Samo nekoliko sati pošto je u Užicu otvoren kružni tok, prvi u gradu, napravljen je i prvi saobraćajni prekršaj.

Izvor: Blic
Foto: YouTube Screenshot

Strahovanja da bi užički vozači, nenaviknuti na ovakve vrste raskrsnica, mogli napraviti kurcšlus na kružnom toku pre nego što "obnove gradivo", odmah po njegovom puštanju u saobraćaj pokazala su se kao opravdana, a ovaj video-snimak već je "obišao" domaće društvene mreže.

Osnovno pravilo u kružnom toku je da se prilikom ulaska u raskrnicu mora voziti u desnu stranu, ali je jedan od vozača usmerio automobil u suprotnom smeru.

Ne samo da je skrenuo levo i vozio u susret automobilima koji su se pravilno kretali, već je iz raskrsnice izašao trakom predviđenom za ulazak u tok, a ne za izlazak iz kružnog toka.

Možda bi se prekršaj i mogao tolerisati da pravila vožnje na kružnom toku nisu regulisana sa čak 60 saobraćajnih znakova i jasno iscrtanom horizontalom signalizacijom.

Izgradnju kružnog toka na raskrsnici Omladinske i Ulice Nikole Pašića, uz postavljanje dva parkinga i asfaltiranje mosta preko Đetinje, sa 50 miliona dinara finansirali su "Putevi Srbije".

Komentari 105
Čitajte
Pošalji komentar