Obezbeđene i pare, uskoro asfalt na Niš-Pločnik

Zajedno sa EIB-om pokrećemo Niš-Dimitrovgrad, jer Niš je centralni deo ovog dela Balkana i mora biti dobro infrastrukturno povezan, izjavila je Mihajlovićeva.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

14:17

Obezbeđene i pare, uskoro asfalt na Niš-Pločnik
Foto: Tanjug, arhiva

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je u Beogradu s direktorkom Kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravkom Negre o postignutim rezultatima u oblasti infrastrukturnih projekata i nastavku saradnje."Modernizacija i rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad projekat je o kom se govorilo 20 godina.

"Zajedno sa EIB-om ga pokrećemo, jer Niš je centralni deo ovog dela Balkana i mora biti dobro infrastrukturno povezan," izjavila je Mihajlovićeva, a saopštilo resorno ministarstvo.

Ona se posebno osvrnula i na projekat izgradnje autoputa Niš-Merdare-Priština.

"U pitanju je veoma važan projekat koji će pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Razgovarali smo sa Evropskom investicionom bankom kako bismo već sledeće godine počeli izgradnju prve deonice Niš-Pločnik", istakla je Mihajlovićeva.

Dubravka Negre podsetila je da je Evropska investiciona banka opredelila 30 miliona evra za Zapadni Balkan do 2020. godine.

"Polovina tog novca, 15 miliona evra, biće investirano u Srbiji i mi smo kao banka spremni da podržimo sve projekte, kako one koji su u toku, tako i nove koje ministarstvo planira", izjavila je Dubravka Negre.

Ona je rekla da je banka upoznata s postignućima Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i da je zainteresovana da podrži projekte koji za cilj imaju ekonomsko osnaživanje žena i žensko preduzetništvo.

"Ekonomsko osnaživanje žena i podrška ženskom preduzetništvu jedan je od stubova politike rodne ravnopravnosti koju sprovodimo. S tim u vezi, zainteresovani smo da kroz zajedničku saradnju pomognemo ženama preduzetnicama da započnu i održe svoj biznis", zaključila je Mihajlovićeva. ;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: