Ditman: Hemofarm simbol veze Srbije i Nemačke

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman istakao je da je Hemofarm srpska kompanija u nemačkom vlasništvu, što na najbolji način simboliše vezu Srbije i Nemačke.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

18:38

Ditman: Hemofarm simbol veze Srbije i Nemačke
(Foto: Thinkstock.com)

"Drago mi je da u proteklih 16 godina na ovom tržištu imamo više od 350 nemačkih kompanija koje su investirale više do 1,8 milijardi evra u Srbiji i stvorile više od 30.000 radnih mesta", rekao je Ditman.

On je dodao da ako se pogleda uspeh Hemofarma jedan od važnijih aspekata je održiv razvoj Hemofarma, jer je to kompanija koja stalno investira.

"Nemačka privredna komora, koja je ove godine uspostavila saradnju sa Vladom Srbije, uradila je istraživanje koje kaže da više od 90 odsto nemačkih kompanija bi se rado vratilo i investiralo u Srbiji”,rekao je Ditman.

On je dodao da je uveren da će u budućnosti biti još nemačkih investicija u Srbiji, za šta su važne ekonomske reforme koje Vlada Srbije sprovodi i unapređenje vladavine prava.

Kompanija Hemofarm obeležila je danas u Vršcu deset godina rada u okviru nemačkog koncerna ŠTADA otvaranjem nove fabrike za kontrolu kvaliteta proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: