"Oslanjati se na rad, ne na državu"

Ministar finansija Lazar Krstić rekao je da će razgovori sa Međunarodnim monetarnim fondom biti nastavljeni već sledeće nedelje.

Srbija

Izvor: Tanjug, Novosti

Sreda, 16.10.2013.

09:39

Default images

''Suština je da mi više ne čekamo šta će MMF da traži od nas, nego iznosimo svoj plan. Da smo nastavili po starom, za godinu dana bismo udarili o zid, niko nam više ne bi verovao, morali bismo da zakucamo na vrata MMF-a i da tražimo pozajmicu. Ali tada pod njihovim uslovima'', rekao je Krstić za ''Večernje novosti''.

Krstić čvrsto veruje da se sledeće godine u ovo vreme više neće pominjati bankrot Srbije, grčki i argentinski scenario i ostale apokaliptične prognoze za domaću ekonomiju.

''Suština novih mera jeste da se građani postepeno sve više oslanjaju na svoj rad, a ne na državu. Ukidanje suvišnih troškova funkcionera nije demagogija, već uvođenje domaćinskog ponašanja'', rekao je Krstić.

Ministar finansija ubeđen je da će se sledeće godine govoriti o svetlijim temama - povećanju zaposlenosti u privatnom sektoru, stranim investicijama, privrednom rastu i da će Srbija već krajem 2014. biti pozitivan izuzetak na mapi Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: