Đilas spreman da pruži savet Vučiću

Predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da će rado objasniti Aleksandru Vučiću kako da se reši problem zaduživanja.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 06.10.2013.

15:38

Default images

Povodom izjave prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da li da "pita genija Đilasa kako da se zaduživanje reši", lider demokrata je u pisanoj izjavio poručio Vučiću da je uvek spreman da mu objasni kako.

"Svaki Beograđanin vidi gde je otišlo 315 miliona evra za koliko smozadužili Beograd u pet godina, ali nema čoveka u Srbiji koji može da odgovori gde je otišlo četiri milijarde evra za koliko su Aleksandar Vučić i ova vlada zadužili Srbiju u ovih 14 meseci", navodi se u izjavi Dragana Đilasa.

Lider demokrata ponudio je Vučiću da "o tome i svim ostalim temama koje pokreće kada nasuprot njega ne sedi niko iz opozicije", razgovaraju "na bilo kojoj televiziji u bilo kom terminu koji on odabere.

Đilas je naveo i da je zahvalan Vučiću što je, gostujući u emisiji na TV Prva, pokrenuo temu progona.

"Ali ne tražim zaštitu ni za mene, ni za moju porodicu od napada koji traju već 12 meseci, jer nisam samo ja meta napada. Tražim od svih koji imaju uticaj da se poštuju prava svih onih članova DS-a koji su unapred obeleženi kao kriminalci, koje hapse i drže u pritvorima, jer to uništava živote i njih i njihovih članova porodice", poručio je Đilas.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, gostujući u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva, da su dve milijarde evra kredita uzete kada je preuzeta vlada kako bi se isplatile penzije i podvukao da je to urađeno zato što je bio takav fiskalni deficit i dramatično povećanje udela javnog duga u BDP-u.

"To su stvari koje ne možemo da rešimo do 2015, 2016.To ne može niko da reši. Recite mi tog genija koji to može da reši. Đilas? Tako kako je rešavao problem javnih preduzeća u Beogradu? Pa 'zakukaće' cela Srbija kada za mesec dana budu poznati bilansi javnih preduzeća u Beogradu", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: