"Američka komora partner Vladi"

Američka privredna komora poručuje da želi da bude partner Vladi Srbije u povećanju zaposlenosti, naročito mladih do 30 godina.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.09.2013.

15:23

Default images

Direktorka Američke privredne komore Maja Piščević rekla je da je nezaposlenost mladih u Srbiji velika, i da svaka druga mlada osoba do 30 godina nema posao.

Cilj je, kako je navela, i da se uspori odlazak mladih iz zemlje, kao i da se podstakne njihov povratak u zemlju.

Piščevićeva je rekla da izmene zakona o radu nisu dovoljne za postizanje tog cilja i dodala da je Zakon o radu bitan, ali neće biti dovoljan za dugoročno zapošljavanje.

Za to je, prema njenim rečima, potrebna stabilna eknomija, efikasna administracija, kao i efikasno i nezavisno pravosuđe, ali i promena sistema obrazovanja.

Piščevićeva je najavila da će Američka privredna komora u narednih nekoliko nedelja pitati kompanije šta ima je potrebno da zapošljavaju više ljudi, a nakon toga će njihove odgovore sistematizovati i napraviti dokument koji će biti predstavljen javnosti.

On je dodala da je Komora prirodni partner Vlade Srbije jer se zalažu za iste ciljeve.

Skupu Američke privredne komore prisustvovao je i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio da je cilj naše zemlje da se stvori zdrava i održiva ekonomija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: