FSS preplatio nameštaj 120.000 evra

Beograd -- Kompanija “Ktitor” zahteva raskid ugovora između Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i “Simpa” koji je nameštajem opremio Sportski centar u Staroj Pazovi.

Izvor: Blic
Podeli

Pozivajući se na Zakon o javnim nabavkama, “Ktitor” od državnih organa traži zaštitu prava, uz obrazloženje da je FSS projekat finansirao i državnim parama, a da za kupovinu nameštaja nije raspisao javni tender.

"FSS je kupio nameštaj od “Simpa” za 520.000 evra i tako odbacio ponudu “Ktitora” koja je bila jeftinija za 120.000 evra. Platili su dakle drastično više, a Kuću fudbala su, između ostalog, gradili i sredstvima koje je doniralo Ministarstvo sporta" , navode u “Ktitoru” koji su ponštenje ugovora o nabavci nameštaja tražili od FSS-a, njegovog Sportskog centra, ali i od Ministarstva za sport, Uprave za javne nabavke, poverenika za informacije od javnog značaja i državnog revizora.

"Da li se ovde radi o forsiranju određenog ponuđača, interesne grupe, političke stranke ili pojedinca, ostavljamo Upravi za javne nabavke da utvrdi" , navodi se u zahtevu kompanije “Ktitor” u koji je “Blic” imao uvid.

Andrija Radulović, direktor “Ktitora”, navodi i da poslove na Sportskom centru ne ugovara FSS.

"FSS je osnovao preduzeće Sportski centar koji može da služi kao paravan. Praktično, za bilo koji kiks ne bi odgovarao FSS nego odgovorno lice u Sportskom centru", kaže Radulović i dodaje da je FSS organizacija od javnog i džavnog značaja, i da bi njihovi poslovi, odnosno ugovori koje zaključuju morali da budu transparentniji.

"Za sve ponuđače trebalo bi da važe isti uslovi. Ovako se stiče utisak da je ta organizacija van domašaja državnih organa, a poslovi koji se zaključuju pod velom tajni, van domašaja su konkurenata i javnosti", kaže Radulović.

strana 1 od 418 idi na stranu