Bajatović: Kupili smo 85 automobila

Beograd -- Kompanija Srbijagas je kupila 85 novih vozila i za tu nabavku ukupno platila 112 miliona dinara, kaže Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa.

Izvor: B92, Blic
Podeli

On dodaje da je kompanija u skladu sa planom poslovanja prodala 200 starih vozila, a da treba da proda još oko 80 automobila.

"Time smo inkasirali oko 400.000 evra. Planiramo da smanjimo broj korišćenih vozila sa 400 na 300 i da obnovimo vozni park", kaže Bajatović.

On objašnjava da je kupljeno 50 punta, kao i za potrebe rada na terenu kupljeno 10 “folksvagena kedi”.

"Za ozbiljnije terensko angažovanje, prevoz ljudi, alata i rezervnih delova u teškim uslovima nabavljeno je 11 terenskih vozila 'mazda BT 50' i dva minibusa 'ford tranzit turneo', dodaje Bajatović.

"Za potrebe menadžmenta je nabavljeno 10 'škoda superb i dva 'audija A6'. Sve je urađeno po Zakonu o javnim nabavkama. Razlog zašto smo to radili nije da povećamo troškove, nego da ih smanjimo", naglašava on.

Srbijagas, inače, posluje sa gubitkom. Minus kompanije će do aprila 2011. dostići 100 miliona evra. Na početku grejne sezone direktor Dušan Bajatović je izjavljivao da će Srbijagas morati da se zaduži za još 200 miliona evra ako gas u našoj zemlji ne poskupi.

Srbija

strana 1 od 406 idi na stranu