Niš sada zanimljiv i Jatu

Beograd -- Primena sporazuma o otvorenom nebu može da označi početak razvoja niškog aerodroma Konstantnin Veliki, za koji je posle Vin džeta i Jat pokazao interesovanje.

Izvor: Danas
Podeli

Iako su pre samo mesec dana ukinuli i jedini let iz Niša za Cirih zbog, kako su naveli, ekonomskih razloga, predstavnici Jata sada tvrde da su spremni za novu saradanju sa niškim aerodromom, a sve u svetlu ukidanja viza građanima Srbije.

Ostalo je potpuno nejasno šta se u međuvremenu promenilo pa je linija iz Niša postala ekonomski opravdana ako su domaći političari, a i oni iz EU, mesecima unazad najavljivali ukidanje viza.

„Gradonačelnik i ja smo se složili da je razvoj avio saobraćaja u ovom delu Srbije u obostranom interesu i verujem da ćemo leteti i na više od jedne linije“, poručio je nedavno generalni direktor Jata Srđan Radovanović nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša.

Ipak, Nišlije kojima je Jat ranije obećavao više linija, između ostalih i onu sa Beogradom, a koje nikada nisu realizovane, ovog puta ne žele da veruju samo na reč menadžmentu nacionalne aviokompanije.

„Insistiraćemo na potpisivanju posebnog ugovora sa Jatom, što do sada nije bio slučaj. Grad Niš nema nameru da dozvoli da se ponovi ono što se dešavalo u prošlosti, da ili zbog malo broja putnika ili zbog politike koja je bila drugačija prethodnih godina, bude doveden u pitanje bilo koji redovan let iz Niša“, kaže Simonović.

Dok Jat ne izabere do koje će destinacije leteti iz Niša, gotovo je izvesno da bi u zavisnosti od popunjenosti aviona i datuma leta, iz Niša do Bolonje moglo da se leti i za samo 20 evra avionima italijanskog Vind džeta.

Prema ugovoru, prvi let do Italije trebalo bi da bude 25. decembra i do kraja zmiskog reda letenja avioni će saobraćati petkom, a u letnjem redu letenja naredne godine petkom i ponedeljkom. Od 18. decembra i crnogorska aviokompanija leteće za Cirih i Podgoricu sa niškog aerodroma, a najavljeni su i letovi za Mađarsku i Francusku

Srbija

Ne važe kovanice NBJ

Beograd -- Kovanim novcem od jednog, dva i pet dinara sa oznakom Narodna banka Jugoslavije (NBJ) od sutra neće moći da se plaćaju roba i usluge, najavila je Narodna banka.

Srbija četvrtak 31.12. 13:35 Komentara: 0

Radnici 351 firme bez doprinosa

Beograd -- Zahteve za izmirenje obaveza prema zaposlenima do sada je podnelo 351 preduzeće, čime je obuhvaćeno 53.000 zaposlenih kojima doprinosi nisu uplaćivani od 2004.

Srbija četvrtak 31.12. 10:23 Komentara: 5
strana 1 od 199 idi na stranu