Ikea uložila 500.000 evra u Simpo

Kao nastavak uspešne i dugoročne saradnje, švedska Ikea investirala je pola miliona evra u povećanje i unapređenje proizvodnih kapaciteta vranjskog Simpa.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 31.10.2009.

01:10

Default images

Tim sredstvima instalirana je moderna linija za automatsko krojenje štofova, čiji su kapaciteti sada veći 20 puta, izjavio je Slađan Disić, generalni direktor Simpa.

„Podrška koju je Simpo dobio od kompanije Ikea od velikog je značaja za razvoj i unapređenje konkurentnosti domaće industrije nameštaja. Ovom linijom bićemo u prilici da primenimo neka od najboljih svetskih rešenja u proizvodnji nameštaja i izađemo u susret sve dinamičnijem tržištu nameštaja“, kaže on.

On dodaje da je „investicija Ikee posebno važna s obzirom na planove Simpa o većem prisustvu na međunarodnom tržištu“ i objašnjava da su se Simpo i Ikea dogovorili o novim isporukama sofa u prodajne objekte švedske kompanije na nekoliko tržišta EU, počevši od narednog meseca.

Disić je rekao da su ova investicija i dogovor jasni pokazatelj posvećenosti švedske kompanije i njene ključne uloge u razvoju srpske industrije nameštaja.

Inače, Ikea i Simpo su ove godine potpisali ugovor o izvozu Simpovih sofa u prodajne objekte te švedske kompanije u Rusiji, vredan 5,5 miliona evra. U toku su pregovori o produženju ovog ugovora za narednih tri do pet godina. Takođe, dogovorena je isporuka Simpovih sofa na tržišta Italije, Španije i Portugala u vrednosti od 1,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

8 h

Podeli: