Vesti -

Određeno mesto gde će Erbas graditi fabriku rezervnih delova

Budimpešta -- Kompanija "Erbas Helikopters" zajedno sa vladom Mađarske, kao mesto za novo vazduhoplovno preduzeće, izabrala je grad Đula u okrugu Békés.

Izvor: Tango Six, Živojin Banković
Podeli
Foto: Depositphotos, jabiru, 11666895
Foto: Depositphotos, jabiru, 11666895

Đula se nalazi u istočnom delu zemlje a novi pogon če biti izgrađen od nule i biće jezgro mađarskog vazduhoplovnog klastera koji je u nastajanju.

Ovu vest objavili su pre nedelju dana u Budimpešti Bruno Even generalni direktor Erbas Helikoptersa i Gáspár Maróth vladin poverenik za nacionalnu odbrambenu industriju, razvoj odbrane i koordinaciju modernizacije naoružanja. Prethodno su krajem 2018. godine Erbas Helikopters i Mađarska potpisali Memorandum o sporazumu za stvaranje industrijske saradnje za dugoročne projekte iz oblasti vazduhoplovstva, piše portal Tangosix.rs.

Svrha postrojenja koje će biti izgrađeno u Mađarskoj je proizvodnja visoko precizno izrađenih metalnih osnovnih delova za dinamičke sisteme helikoptera kompletne palete Erbasovih proizvoda. Očekuje se da će proizvodnja započeti 2021. godine, a mađarska vlada planira da uspostavi kapacitete za površinsku obradu metala kao i Mađarsku akademiju vazduhoplovne industrije kako bi obukom buduće radne snage podržala novi Erbasov pogon.

Nova fabrika biće zajedničko partnersko ulaganje Erbasa i mađarske vlade ali će Erbas imati većinski udeo i upravljaće postrojenjem.

"Mađarska nam nudi priliku da primenimo našu industrijsku strategiju zasnovanu na specijalizaciji naših pogona kao i da uspostavimo ‘’greenfield’’ vazduhoplovni kompleks koji može odgovoriti najsavremenijim industrijskih zahtevima" rekao je Bruno Even.

" Takođe se možemo osloniti na kvalifikovanu i dobro obrazovanu radnu snagu. Radujem se prijemu Mađarske kao novog člana globalne porodice Erbas Helikoptersa", navodi Even.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.