Lidl Crna Gora uvećao kapital na 21,5 miliona evra: Do sada kupili tri nekretnine

Podgorička kompanija Lidl Crna Gora, koja će upravljati planiranim lancem marketa poznatog nemačkog trgovca, povećala je kapital na 21,5 miliona evra.

Region

Izvor: Investitor.me

Sreda, 22.03.2023.

21:36

Lidl Crna Gora uvećao kapital na 21,5 miliona evra: Do sada kupili tri nekretnine
Foto: shutterstock, Manuel Esteban

Prema podacima kojima raspolaže portal Investitor, promena kapitala je prijavljena 9. marta ove godine. Prethodno je kompanija raspolagala osnovnim kapitalom od 6,5 miliona evra.

Kompanija je trenutno u fazi pronalaska i kupovine nekretnina širom Crne Gore, a prema podacima, do sada su uspeli da završe posao za svega tri lokacije – dve u Podgorici i jednu u Nikšiću.

Prema registru kompanija, osnovna delatnost kompanije Lidl Crna Gora je "kupovina i prodaja vlastitih nekretnina". Osnivač i vlasnik 100% kompanije je nemački WE-International Zweite GmbH, osnivač Lidla i u susednoj Bosni i Hercegovini, gde se uskoro očekuje početak poslovanja.

Ranije je saopšteno da bi Lidl mogao da otvori lanac od oko 20 radnji širom Crne Gore i otvori oko 1.000 novih radnih mesta, a prvobitne najave su bile da bi se to moglo desiti do kraja 2023. godine.

Međutim, sada je jasno da od toga neće biti ništa, s obzirom na dosadašnju dinamiku kupovine nekretnina. Prema sadašnjem tempu, prodavnice nemačkog lanca poznatog po niskim cenama čekaćemo još najmanje godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: