Vesti -

Lidl Crna Gora uvećao kapital na 21,5 miliona evra: Do sada kupili tri nekretnine

Podgorička kompanija Lidl Crna Gora, koja će upravljati planiranim lancem marketa poznatog nemačkog trgovca, povećala je kapital na 21,5 miliona evra.

Izvor: Investitor.me
Podeli
Foto: shutterstock, Manuel Esteban
Foto: shutterstock, Manuel Esteban

Prema podacima kojima raspolaže portal Investitor, promena kapitala je prijavljena 9. marta ove godine. Prethodno je kompanija raspolagala osnovnim kapitalom od 6,5 miliona evra.

Kompanija je trenutno u fazi pronalaska i kupovine nekretnina širom Crne Gore, a prema podacima, do sada su uspeli da završe posao za svega tri lokacije – dve u Podgorici i jednu u Nikšiću.

Prema registru kompanija, osnovna delatnost kompanije Lidl Crna Gora je "kupovina i prodaja vlastitih nekretnina". Osnivač i vlasnik 100% kompanije je nemački WE-International Zweite GmbH, osnivač Lidla i u susednoj Bosni i Hercegovini, gde se uskoro očekuje početak poslovanja.

Ranije je saopšteno da bi Lidl mogao da otvori lanac od oko 20 radnji širom Crne Gore i otvori oko 1.000 novih radnih mesta, a prvobitne najave su bile da bi se to moglo desiti do kraja 2023. godine.

Međutim, sada je jasno da od toga neće biti ništa, s obzirom na dosadašnju dinamiku kupovine nekretnina. Prema sadašnjem tempu, prodavnice nemačkog lanca poznatog po niskim cenama čekaćemo još najmanje godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.