Katarski investitori kupuju budimpeštanski aerodrom?

Mađarska vlada želi katarske investitore u procesu za kupovinu aerodroma, uz mađarsko učešće.

Region

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2023.

10:29

Katarski investitori kupuju budimpeštanski aerodrom?
Foto: shutterstock, czb

Za kupovinu međunarodnog aerodroma Ferenc List zainteresovani su katarski investitori, a vlada Mađarske ih želi kao strateškog partnera, rekao je premijer Viktor Orban u Dohi.

Mađarski premijer je na panelu na ekonomskom forumu u Kataru najavio da su i tamošnji investitori zainteresovani za aerodrom u Budimpešti.

Pregovori su u toku, odluka još nije donesena, ali mađarska vlada želi katarske investitore u procesu za kupovinu aerodroma, uz mađarsko učešće.

Odgovarajući na pitanje, Viktor Orban je naglasio da će na učešće Katara računati ne samo da bi obezbedili sredstva neophodna za otkup, već i kao strateškog partnera koji je spreman na veliku investiciju kako bi Budimpešta postala jedan od najvećih evropskih aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: