Rimac izlazi na berzu? Nemci tvrde da kompanija vredi pet milijardi evra

Rimac automobili u idućoj godini izlaze na berzu, objavio je danas Manager Magazin, a prenela agencija Rojters.

Region

Izvor: Jutarnji list

Sreda, 16.06.2021.

19:43

Rimac izlazi na berzu? Nemci tvrde da kompanija vredi pet milijardi evra
Foto: Shutterstock/auto-data.net

Međutim, hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sistema za električne automobile za Hinu kaže da još nije donesena odluka u kojem smeru će se ići, prenosi Jutarnji list.

Navodeći izvore upoznate sa situacijom, nemački magazin je objavio i kako kompanija cilja izlaskom na berzu da postigne valuaciju od otprilike pet milijardi evra.

Manager nije naveo gdje bi se IPO trebao održati, ali to sigurno neće biti hrvatska berza, piše portal.

Na upit u vezi sa inicijalnom javnom ponudom akcija na berzi, kažu da razmatraju različite mogućnosti, ali da još nije donesena odluka u kojem smeru će se ići.
Zajedno s Poršeom, koji je uložio u Rimac automobile 70 miliona evra i time povećao svoj udeo u vlasništvu te firme na 24 posto, uskoro će preuzeti Bugati.

Kako piše Manager Magazin, Rimac će pritom preuzeti 55 posto deonica, a Porše 45 posto.

Iz Rimac automobila, međutim, za Hinu kažu kako rade na strateškom partnerstvu s Bugatijem, ali da zasad ne mogu ništa o tome da komentarišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: