Nemačka zainteresovana za osnivanje nove avio-kompanije u Crnoj Gori

Nakon vesti o osnivanju nove avio-kompanije u Crnoj Gori, oglasili su se i potencijalno zainteresovani za ovaj projekat.

Izvor: cdm.me
Podeli
Foto: Depositphotos, Photocreo
Foto: Depositphotos, Photocreo

Pročitajte još:

ANKETA: Da li vam se sviđa ime nove crnogorske avio-kompanije "To Montenegro"?

Naime, ambasador Nemačke Robert Veber posebno je zainteresovan za aktuelnu situaciju u vezi sa Montenegro erlajnesom MA, kao i za dalje planove Vlade koji se tiču osnivanja nove nacionalne avio kompanije, saopšteno je na sastanku Vebera sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem.

Veber je istakao da turizam predstavlja veoma značajnu granu crnogorske privrede, te da zbog toga treba obezbediti dobru transportnu povezanost Crne Gore sa ostatkom Evrope.

"Spajić je istakao da je Crna Gora dominantno turistička avio-destinacija, zbog čega je neophodno da nova avio kompanija, čije poslovanje će morati da bude zakonito i ekonomski održivo, bude što pre osnovana. On je informisao sagovornika o merama za podršku privredi u cilju ublažavanja negativnih efekata pandemije koronavirusa, a koje su dogovorene sa poslovnim bankama”, rekli su u Ministarstvu, prenosi portal CDM.

Veber je čestitao Spajiću na imenovanju i poželeo mu uspešan mandat. Sagovornici su dogovorili i nastavak intenzivne i otvorene komunikacije na institucionalnom i političkom nivou.

Podsetimo, crnogorski ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić izjavio je da će tamošnja vlada danas početi proces osnivanja nove avio-kompanije.

Bojanić je najavio da će se nova kompanija zvati "To Montenegro".

Do toga je došlo nakon što je sastanak povodom iznalaženja mogućnosti za opstanak crnogorske avio-kompanije Montenegro erlajns završen bez rezultata.

Inače, da se pitanje opstanka ovog prevoznika pokazalo kao atraktivno dokazuje je i vest o pismu u kom je prezentovana namera grupacije Savana da preuzme Montenegro erlajns za jedan evro. Uslov je prethodni otpis svih obaveza koje kompanija ima prema državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 54 idi na stranu