Komšije krpe rupe: Ulažu 150 miliona u rekonstrukciju puteva

U 2020. u CG biće rekonstruisano 160 kilometara magistralnih puteva, u vrednosti od oko 150 miliona evra, a fokus će biti na putnim pravcima na severu zemlje.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 02.01.2020.

15:00

Komšije krpe rupe: Ulažu 150 miliona u rekonstrukciju puteva
Foto: Depositphotos, Bambulla

Kako je rekao crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, u ovoj godini se očekuje završetak najvećeg do sada projekta - prioritetne deonice auto-puta Bar-Boljare, prenosi RTCG.

"Ponoviću da je kvalitet izvedenih radova na prvom mestu, kada govorimo o procesu izgradnje, ali želim da istaknem da istim intezitetom nastavljamo aktivnosti za realizaciju ostalih deonica auto-puta Bar-Boljare, konkretno Mateševo-Andrijevica", rekao je Nurković.

Nurković je istakao da je potrebno da se prati razvoj zimskog turizma i izgradnja novih smeštajnih i drugih kapaciteta u toj oblasti, jer samo na takav način saobraćaj može biti logistička podrška rastućoj turističkoj privredi u Crnoj Gori.

Govoreći o železničkom saobraćaju, Nurković je rekao da se očekuje dinamičniji period.

"U ovoj godini počinjemo projekte vrednosti veće od 60 miliona evra, počinje generalni remont 20 kilometara pruge od Lutova do Bioča, više mostova, kao i nabavka opreme za radionice i depoe i tenderi za nabavku novih vozova i mehanizacije za održavanje pruge i pomoćni voz", rekao je Nurković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: