Poreska uprava podnela 560 predloga za uvođenje stečaja

Poreska uprava (PU) Crne Gore je od početka godine Privrednom sudu podnela ukupno 560 predloga za uvođenje stečajnog postupka.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 11.08.2019.

09:19

Poreska uprava podnela 560 predloga za uvođenje stečaja
Foto: Depositphotos/SergPoznanskiy

Ukupni dug tih poreskih obveznika iznosio je 46,4 miliona evra, saopštio je direktor PU Miomir M. Mugoša.

"Među poreskim obveznicima za koje je predloženo otvaranje stečajnog postupka nalazi se 461 kojem su prethodno ukinuta rešenja o reprogramu poreskog potraživanja, čiji ukupni poreski dug iznosi 25,95 miliona evra, kao i 99 poreskih obveznika koji nisu bili u reprogramu, a kod kojih ostalim merama nije bilo moguće naplatiti dug u iznosu od 20,44 miliona", rekao je Mugoša u intervjuu listu "Dan".

On je dodao da su u PU odlučni da stečajni postupak predlože kod svih poreskih obveznika koji su izašli iz reprogama, a ne mogu da izmire dug, kao i kod ostalih kod kojih mere naplate nisu dale efekat, prenela je agencija Mina.

Mugoša je kazao da je, primenom Zakona o reprogramu poreskog potraživanja, PU do sada prihodovala 53,8 miliona evra zaostalog poreskog duga, pri čemu se 42,8 miliona odnosi na uplate preduzeća, 7,23 miliona na uplate građana, a 3,75 miliona na uplate javnih preduzeća s nivoa lokalne samouprave.

Ukupan dospeli poreski dug, prema analizi obavljenoj krajem prošle godine, iznosio je 397,4 miliona evra, što predstavlja smanjenje od preko 190 miliona u protekle tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: