Raskinut ugovor za HE na Drini

Vlada Republike Srpske (RS) raskinula je ugovor sa nemačkom kompanijom RWE o strateškom partnerstvu oko hidroenergetskog potencijala gornjeg sliva Drine.

Region

Izvor: B92

Petak, 31.05.2013.

16:46

Default images

Ovim ugovorom bila je predviđena izgradnja četiri hidroelektrane - Buk Bijela, Foča, Paunci i Sutjeska na reci Drini, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS.

"Uslov za realizaciju projekta o strateškom partnerstvu bilo je ispunjavanje svih uslova u predviđenom roku. S obzirom da partneri do 23. aprila, odnosno u roku predviđenim Ugovorom o strateškom partnerstvu, nisu postigli saglasnost o navedenim pitanjima, donesena je odluka o raskidu", navodi se u saopštenju.

Ugovorom je predviđeno da nijedna ugovorna strana neće imati pravo da zahteva dalje radnje, niti izgubljenu dobit ili naknadu štete po bilo kom osnovu u slučaju da bilo koja od ugovornih strana raskine ugovor.

Odluku o raskidu ugovora Vlada RS je donela 15. maja.

Ugovor sa nemačkom kompanijom potpisan je 16. septembra prošle godine i predviđao je izgradnju četiri hidroelektrane u gornjem toku reke Drine, ukupne vrednosti 460 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

9 h

Podeli: