BiH: Malinari bi da izvoze u Srbiju

Udruženje malinara opštine Bratunac ponovo je apelovalo na nadležne organe da im se dozvoli privremeni izvoz maline u Srbiju.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

18:47

Default images

“U Srbiji je već utvrđena garantovana otkupna cena maline ovogodišnjeg roda od 1,6 evra, a ovde neće toliko biti ni u konvertibilnim markama”, rekao je predsednik ovog udruženja Dobrisav Blagojević.

On je naglasio da bi najpogodniji termin za otvaranje prelaza Bratunac – Ljubovija za teretni saobraćaj i carinjenje za oko 1.000 proizvođača maline bio od polovine juna do polovine jula, kada je u toku najintenzivnija sezona branja maline.

“Proizvođačima maline nije isplativo da za izvoz svojih proizvoda koriste granični prelaz udaljen više od 50 kilometara od Bratunca”, rekao je Blagojević.

Na graničnom prelazu Bratunac – Ljubovija dozvoljen je saobraćaj samo za putnička vozila i autobuse, dok je prevoz roba teretnim autima i carinjenje obustavljeno pre pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

15 h

Podeli: