Region

Sreda, 31.01.2007.

08:14

Sv. Stefan dat u zakup

Singapurska kompanija "Aman rizorts" preuzela je upravljanje nad tri hotela na crnogorskoj obali Jadrana.

Izvor: Beta

Default images

Predstavnici Vlade, Budvanske rivijere i singapurske kompanije "Aman rizorts" potpisali su ugovor o dugoročnom zakupu hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža. Singapurska kompanija je prihvatila da za zakup Svetog Stefana i Miločera plati 1,6 miliona evra, a za Kraljičinu plažu 500 hiljada evra.

Cena zakupa u prvoj godini poslovanja hotela biće 2,1 milion evra. Iznos će potom biti veći, jer je ugovorom predviđeno da singapurska kompanija uplaćuje 10 odsto ukupnog prihoda pod uslovom da taj deo premašuje 2,1 milion evra.

Ugovorom je predviđeno da tri hotela počnu da rade 2008. "Sveti Stefan" i "Miločer" će biti rekonstruisani, dok će bivša kraljevska rezidencija, "Kraljičina plaža", biti srušena i na njenom mestu biće izgrađen novi hotelski kompleks. Singapurska kompanija se takođe obavezala da preuzme svih 220 zaposlenih u ta tri hotela.

Crnogorski ministar turizma Predrag Nenezić je posle potpisivanja ugovora kazao da "počinje novo poglavlje u istoriji crnogorskog turizma".

Nenezić je rekao i da je Crna Gora tim poslom obezbedila prisustvo "najprestižnijeg svetskog brenda... za dalji razvoj turizma i za stvaranje visokokvalitetne turističke destinacije".

Predsednik Upravnog odbora kompanije "Aman rizorts" Adrian Zeka kazao je da će ta kompanija hotelu-ostrvu "Sveti Stefan" "vratiti stari sjaj i vodeću poziciju koju je nekada imao u turizmu Mediterana".

Grupa "Aman rizorts" ima 18 hotela u svetu. Ta kompanija se jedina javila na tender za zakup najdragocenijih crnogorskih hotela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: