"Malo smo tržište, potrebno povezivanje"

Potpredsednica vlade i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički učestvovaće na Samitu 100 biznis lidera regiona u Portorožu.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2015.

14:39

Default images
Foto: Tanjug

Udovički je istakla da će glavne teme skupa biti privredno povezivanje i fleksibilna država.

“Idemo da razgovaramo kako da se privredno povezujemo, kako da napravimo fleksibilnu državu koja razgovara sa privrednicima, nevladinim organizacijama, državu koja će biti otvorena za ideje i kreativnosti i koja će te ideje i kreativnosti umeti da podrži”, rekla je Udovički.

Reč je, dodala je, o skupu koji se održava četvrtu godinu za redom, organizuju ga pivrednici i udruženja privrednika država regiona.

“Srbija je malo tržište i ceo region je u globalnim razmerama malo tržište, a ako želimo privredni rast onda moramo dobro da se pozicioniramo i da sarađujemo. Zato ćemo razgovarati kako da se privredno povežemo”, rekla je Udovički.

Kako je najavljeno, Udovički će se obratiti na plenarnom ministarskom panelu "Kako pretvoriti kreativnost u poslovanju u uspešnu realnost", na kojem će učestvovati i potpredsednik Vlade Makedonije zadužen za ekonomska pitanja Vladimir Peševski i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije u Vladi Slovenije Zdravko Počivalšek.

Samit 100 poslovnih lidera jugoistočne Evrope okupiće sutra i prekosutra u Portorožu predsednike država i gradonačelnike glavnih gradova u regionu, kao i najistaknutije preduzetnike i privrednike, koji će razmatrati mogućnosti bolje regionalne saradnje, važnog faktora za stabilnost regiona ali i veći uspeh privreda svake države.

Očekuje se da će ovogodišnji Samit 100, u organizaciji Udruženja menadžera Slovenije, okupiti, kao i prethodnih godina, oko 180 najistaknutijih poslovnih lidera jugoistočne Evrope, koji će razgovarati o mogućim zajedničkim projektima u oblasti energetike, finansija, turizma, saobraćaja i infrastrukture, poljoprivrede i informaciono-komunikacionih tehnologija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: