Beograd dobija novu najvišu zgradu

PSP Farman Holding gradi poslovno-stambeni kompleks na levoj strani Save, a u kompaniji kažu da će ta građevina biti najviša u Beogradu.

Izvor: Danas

Utorak, 05.04.2011.

00:08

Default images

Zidanje tri zgrade sa oko 500 stanova, prve faze budućeg poslovno- stambenog kompleksa West 65 na 152.000 kvadrata, počelo je u Bloku 65, blizu Tošinog bunara.

Vrednost projekta je 170 miliona evra, koje je investitor PSP Farman Holding obezbedio svojim sredstvima i kreditima dve banke.

Promotivna cena kvadrata stana, koji su već počeli da se prodaju, iznosi 1.850 eura i ta će ponuda trajati u narednih 65 dana. Očekuje se da stanovi budu sagrađeni do polovine iduće godine, posle čega sledi izgradnja stotinak poslovnih lokala i apartmana na 38.000 kvadratnih metara, što će se naći u poslovnoj kuli, koja će dominirati kompleksom sa svojih 39 spratova i predstavljati najvišu građevinu u Beogradu. S obzirom na veličinu i multifunkcionalnost kompleksa, ovo bi, veruju u PSP Farmanu, mogao postati novi centar Novog Beograda. Nameru da ovaj prestonički blok na levoj strani Save atmosferom liči na stari Beograd, dizajneri su istakli izgledom prizemnih spratova i komercijalnog prostora u njima. Arhitektonsko rešenje ponudio je poznati londonski studio Flečer Prist.

Pored čekanja na izdavanje dozvola za gradnju, još jedan od razloga za kašnjenje radova, koje je PSP hteo da započne pre nekoliko meseci, jeste to što su gradske vlasti prvo morale da usvoje studiju o visokim objektima, koja propisuje kolika je spratnost objekata dozvoljena u kojem delu grada.

Kada je projekat najavljen u julu prošle godine, cene koje su ponuđene potencijalnim kupcima bile su 2 000 evra po kvadratu, što je bilo veoma konkuretno u odnosu na ostalu novogradnju. Međutim, stanovi se sada, zbog pada cena nekretnina na tržištu i odluke investitora da u prvom periodu raspiše promotivni popust kojim bi privukao kupce, prodaju po još nižim cenama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: