Veliki štrajk upozorenja: Sindikat traži bolje ponude železničkih kompanija

Železničke kompanije u Nemačkoj treba da daju bolje ponude u tarifnim pregovorima - očekivanje je sindikata EVG posle velikog štrajka upozorenja u ponedeljak.

Izvor: DPA

Utorak, 28.03.2023.

17:07

Veliki štrajk upozorenja: Sindikat traži bolje ponude železničkih kompanija
Foto: shutterstock, Denis Belitsky

Sindikat odbija da pregovara o platama početkom aprila, oko uskršnjih praznika - to je od početka bilo isključeno, rekao je u utorak Kristijan Loroh iz EVG.

Nemačka železnica međutim, od sindkata zahteva da se pregovori brzo nastave.

"Dojče ban je dva puta imao priliku da nam predstavi primerenu ponudu i oba puta je tu priliku svesno propustio," rekao je Loroh dodajući da je DB ponovio istu ponudu koju je EVG prethodno odbio.

Drugi krug pregovora EVG i ukupno 50 železničkih kompanija počinje ove nedelje. Sindikat sa Dojče banom treba da nastavi pregovore krajem aprila. Sindikat zahteva povećanje plata od najmanje 650 evra za sve zaposlene ili kompenzacije od 12 odsto.

DB je ponudila povišicu od pet odsto u dva koraka, plus jednokratni bonus od 2.500 evra, što je sindikat odbio.

Pregovori sa Dojče Banom dotiču 180.000 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: