Komšije otvaraju prvi bitkoin bankomat: Problem – promet kriptovaluta nije zakonski uređen

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine uskoro će sa radom početi prvi bitkoin bankomat na kojem će građani moći da kupuju i prodaju kriptovalute.

Izvor: Klix

Sreda, 08.02.2023.

13:37

Komšije otvaraju prvi bitkoin bankomat: Problem – promet kriptovaluta nije zakonski uređen
Foto: shutterstock, Ann Rodchua

Bitkoin bankomat se nalazi na Marijin Dvoru na adresi Kranječvićeva broj 33, a kao što je poznato, reč je o najpoznatijoj virtualnoj kriptovaluti koja sve više uzima maha u platnom prometu u svetu.

Širom sveta, kriptovalute se definišu na razne načine. Tako se u Singapuru definišu kao usluga, u Americi kao kapitalno dobro, dok se u Nemačkoj tretiraju kao privatni novac.

Prema informacijama, pitanje je dana kada će prvi bankomat na pomenutoj lokaciji početi sa radom.

"Projekat je u završnoj fazi sa licencama. Što se nas tiče sve je spremno. Što se tiče naših očekivanja, iznenadili bi se kada bi videli koliko ljudi trguje na ovaj način. Ne sumnjamo u uspeh na tržištu", rekli su za portal Klix.ba iz kompanije Virtual Planet koja stoji iza ovog projekta.

Ono što bi moglo predstavljati problem je to što promet kriptovalutama u Bosni i Hercegovini i dalje nije zakonski uređen.

Nade su da će otvaranje prvog bitkoin bankomata u BiH doprineti zakonskom regulisanju tržišta kriptovaluta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: