Nemačka kompanija spremna – sad se čeka Vlada Crne Gore

Nemačka kompanija "Elite-private-jet-sevice" spremna je da već ove sedmice obezbedi novac i započne posao oko valorizacije aerodroma u Beranama.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.02.2023.

09:47

Nemačka kompanija spremna – sad se čeka Vlada Crne Gore
Ilustracija: Shutterstock/Per Bengtsson

Samo se čeka reč Vlade Crne Gore.

Vlasnik ove kompanije, Majk Štajnmiler rekao je za portal RTCG da je pripremio svu potrebnu dokumentaciju koja mu je do sada tražena, i da je imao četiri sastanka u Vladi Crne Gore.

"Novac može biti sutra u Crnoj Gori i možemo odmah krenuti u realizaciju planova. Potrebno je samo da dobijem odgovor na poslednji dopis koji sam poslao ili da me neko pozove. Dovoljan je samo jedan telefonski poziv, i da na račun u Crnoj Gori legne novac za rekonstrukciju i stavljanje u funkciju aerodroma u Beranama", tvrdi Štajnmiler.

U Beranama je, priča, bio njegov partner, a lično se četiri puta do sada sastao sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

Štajnmiler (41) je bivši vojni pilot, a njjegova kompanija Elite-private-jet-sevice već četiri godine je partner Minhenske konferencije i zvanični je prevoznik, što, kako objašnjava, znači da ako neka delegacija ne dolazi svojim avionom u Minhen, onda usluge avio prevoza pruža Štajnmilerova kompanija.

On kaže da je prvi put ideju za stavljanje u funkciju beranskog aerodroma pokrenuo 2021. godine, u vreme vlade Zdravka Krivokapića, ali da tada nije naišao na razumevanje i niko tada nije hteo da ih primi na razgovor.

"Tražimo samo koncesije na dvadeset godina. Pustite nas da počnemo da radimo. Moj plan je bio da već u ovoj godini počnem sa radom, ali nisam naišao na razumevanje kod prethodne vlade. Onog trenutka kada dobijemo koncesije i krenemo u realizaciju planova, za samo godinu dana ćemo aerodrom staviti u funkciju. Politika me uopšte ne zanima", rekao je Štajmiler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: