U Zagrebu haotično: Štrajkovi ne prestaju

Radnici zagrebačke Čistoće, uprkos najavama, sinoć ipak nisu nastavili da rade, prenosi Index.hr.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2023.

09:43

U Zagrebu haotično: Štrajkovi ne prestaju
Foto: shutterstock, xbrchx

Naime, nakon trodnevnog štrajka, a u pregovorima s Upravom Holdinga koji su održani popodne, dogovoreno je da će zasad dobiti povećanje od 92,91 evra za najniže plaćene poslove i 79,64 evra za vozače, kao i da se štrajk prekida.

Dogovor su potvrdili i neki od radnika i sindikalci koji su s radnicima bili na sastanku. Međutim, neki od radnika bili su nezadovoljni dogovorom i među njima se moglo čuti da postoji mogućnost da sinoć ipak ne izađu na teren, što se na kraju i obistinilo.

Kako podseća hrvatski portal, smeće u Zagrebu se ne odvozi od ponedjeljka rano ujutro zbog štrajka radnika Čistoće koji je krenuo zbog otkaza trojici radnika koji su bacali različite vrste otpada u isti kamion.

Otkazi su poništeni, ali su radnici potom izneli još zahteva od kojih je ključan onaj kojim traže veće plate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: