Jubilej B92 Biza; Vlahović: "Mnogo toga se promenilo, a neki 'nikovi' su tu od prvog dana"

Glavni i odgovorni urednik portala B92.net Miloš Vlahović najavio je šta sve čitaoci naše ekonomske rubrike mogu da očekuju u narednom periodu.

Izvor: B92, TV Prva

Utorak, 23.11.2021.

15:28

Jubilej B92 Biza; Vlahović:
Foto: Printskrin, TV Prva

Naime, B92 Biz napunio je ovog meseca 15 godina postojanja i tim povodom svojoj publici ponudio nove tematske sektore i alate, uz osvežen, modernizovan dizajn.

Za ovih 15 godina promenilo se mnogo toga.

"Tek kad prođe neko vreme i čovek se osvrne, možemo da vidimo kako je svet izgledao pre 15 godina, naročito za nas kojima je posao na internetu – to je vreme pre pametnih telefona, vreme kada nam je u kući dajal-ap internet. Otprilike u vreme kada je pokrenut Biz, pokrenuti su i Fejsbuk, Tviter, stvari bez kojih danas ne možemo da zamislimo život. Opet, sa druge strane, neke stvari se nisu menjale – mi i dalje radimo iste stvari, i dalje izveštavamo ljude i pokušavamo da im plasiramo informacije na pravi način, s tim da sada tog posla ima sve više, informacija je sve više, ljudima su one brzo potrebne i brzo dostupne", kazao je Vlahović za Televiziju Prva.

Kako je dodao, publika je, potpuno očekivano, najviše zainteresovana za životne teme.

"To su teme životnog standarda, teme njihovih karijera, pokretanja sopstvenog biznisa... Svakako, tu su i dnevno aktuelne informacije, bez kojih nijedan medij, pa ni mi, ne mogu. Velike su teme, takođe, infrastruktura, ekonomska politika, događaji u regionu i svetu", naveo je on.

Naša publika, istakao je, veoma je zainteresovana i obrazovana kada su teme kojima se mi bavimo u pitanju i uvek je izazov kada pišete za nekoga za koga imate utisak da zna više od vas.

"To su profesionalci kojima ne možete tek tako 'podvaliti' neku informaciju", naveo je glavni i odgovorni urednik našeg portala.

Ono što je možda i najkrupnija promena na B92 Bizu jeste odeljak "Moj kvadrat".

"Svi znamo da cene nekretnina rastu, da je sve teže naći stan, zida se na sve strane, cene kvadrata za iznajmljivanje rastu... Naša želja je bila da na jednom mestu ponudimo ljudima sve informacije koje bi mogle da ih se tiču. I ne samo to – jednostavno, pokušaćemo da damo i više od toga. Recimo, ako imate svoj stan, ali treba da nabavite neki nameštaj za njega, treba da ga renovirate, opremite i slično, potrudićemo se da vam ponudimo kvalitetne informacije koje vam mogu pomoći da vidite kako to možete da uradite", pojasnio je Vlahović.

Dodao je da je jedna od najboljih stvari rada na internetu to što je povratna reakcija koju dobijamo od naše publike praktično istovremena sa objavljivanjem sadržaja.

"Ta zajednica komentatora je toliko jaka da ja i sam prepoznajem neke 'nikove' koji se tu pojavljuju od prvog dana, tu su već 15 godina", poručio je.

Najavio je i da u narednom periodu čitaoce portala B92.net čeka još dosta stvari, a opširnije o tome poslušajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: