Rekonstrukcija bolnice u Smederevskoj Palanci počinje u ponedeljak

Rekonstrukcija Opšte bolnice "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palaci, vredna više od 3 milijarde dinara, počinje u ponedeljak, 8. juna, potvrđeno je za Ekapiju.

Izvor: eKapija

Subota, 06.06.2020.

13:34

Rekonstrukcija bolnice u Smederevskoj Palanci počinje u ponedeljak
Ilustracija: Depositphotos, vilevi

Rekonstrukcija će biti urađena u tri faze, a završetak svih radova očekuje se 2021. godine.

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen ističe da se već tri godine radi na pripremi dokumentacije i projekata koji prate ovu investiciju.

Prva faza, kako kaže Vučen, podrazumeva zamenu krova, kompletne stolarije, fasade, pokrivača i izgradnju prijema, izradu terase, opreme i svega što pripada mašinskim radovima. Drugom i trećom fazom, predviđena je izgradnja i opremanje novog bloka, ukupne površine preko 5.000 kvadratnih metara.

"Izgradnja novog bolničkog bloka omogućiće produženje raspoloživog kapaciteta, kao i izgradnju novih modernih operacionih sala u kojima do sada nisu bili mogući", kazao je Vučen.

Kako dodaje, u krugu bolnice biće izgrađen i helidrom, koji će se koristiti samo za hitne slučajeve, a koji će biti direktna veza bolnice sa Koridorom 10 i drugim zdravstvenim centrima u Srbiji.

Izvođač radova je beogradska firma W.D. Concord West doo i novosadska firma Gat doo. Rekonstrukciju finansira Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja, piše Ekapija.

Predstavnici korejske kompanije "Kjungšin kejbl" u ponedeljak će uručiti donaciju palanačkoj bolnici u vidu medicinske opreme. Doniraće deset monitora i CTG aparat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: