Zaštita od sankcija SAD - uvedena vanredna situacija u naftnom sektoru

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je potpisao ukaz o velikoj reformi u naftno-prerađivačkom sektoru za zaštiti od američke sankcije.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

11:50

Zaštita od sankcija SAD - uvedena vanredna situacija u naftnom sektoru
Foto: Depositphotos, Ali Haider

"U skladu sa ustavom i predsedničkim ukazom objavljujem vanrednu situaciju u industriji za preradu nafte sa ciljem usvajanja hitnih mera za osiguranje energetske bezbednosti zemlje i zaštite od imperijalističke agresije", rekao je Maduro.

On je objasnio da član 2 predviđa formiranje predsedničke komisije za zaštitu, restrukturizaciju i reorganizaciju nacionalnog naftog sektora.

Prema rečima predsednika, predsednička komisija će imati sve potrebne nadležnosti za punu transformaciju čitave naftne grane, prenosi Sputnjik.

Ranije su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije ćerki-kompaniji Rosnjeft – Rosnjeft trejding sa sedištem u Švajcarskoj zbog trgovine venecuelanskom naftom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: