Špar ulazi na Kosovo, za pet godina planira da otvori 35 trgovina

Špar internešenel najavio je ulazak brenda na maloprodajno tržište Kosova, 27. evropsko tržište, preneo je RTK.

Izvor: B92

Petak, 12.07.2019.

16:02

Špar ulazi na Kosovo, za pet godina planira da otvori 35 trgovina
Foto: Depositphotos/diplomedia

Špar Kosovo je novi entitet koji je osnovao konzorcijum partnera u veleprodaji i maloprodaji robe široke potrošnje, a koji će raditi u partnerstvu sa Špar internešenelom kako bi kosovskim potrošačima isporučio novi globalni standard iskustva u maloprodaji robe široke potrošnje, navedeno je.

Događanju Špara na Kosovu, održanom 10. jula 2019. godine u švajcarskom Mallu, prisustvovali su lokalni mediji, dobavljači i vladini zvaničnici gde je objavljeno da će u sledećih pet godina biti otvoreno 35 trgovina širom zemlje.

Samo u prva dva skladišta stvoreno je 125 novih radnih mesta, a postojeće mogućnosti postoje u centralnoj kancelarijii distributivnojmreži Špara Kosovo.

Postoje planovi za otvaranje još tri nove prodavnice prije kraja 2019. i dodatnih sedam trgovina tokom 2020. godine. One će biti u Prištini, kao i u drugim gradovima na Kosovu.

Da podsetimo, za B92 je još prošle godine potvrđeno da Špar dolazi u Srbiju.

Brend Špar sada posluje u 13.115 trgovina na četiri kontinenta, zapošljavajući oko 350.000 ljudi širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: