Ovo su najbolji sezonski poslovi u BG

I ovog leta se u glavnom gradu može zaraditi novac za školarinu, letovanje, džeparac ili nešto drugo, preko različitih sezonskih poslova.

Izvor: 24sata

Sreda, 22.07.2015.

13:39

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Dnevnice se kreću i do 2.500 dinara, a najtraženiji su konobari i šankeri.

Mladi u Beogradu uglavnom traže put do zarade preko omladinskih zadruga, koje nude veliki broj poslova iz različitih oblasti, za sve one između 16 i 30 godina.

“Srednjoškolci, studenti i nezaposleni tokom leta mogu da rade na pakovanju i deklarisanju robe, na deljenju flajera, administrativnim poslovima, u butiku, ali i promocije i hosting. Najpotrebnije je osoblje za rad u kafićima”, objašnjava Milena Stefanović, zamenica direktora omladinske zadruge "Tragač".

Ona kaže da se ovoj omladinskoj zadruzi uglavnom javljaju mladi između 16 i 24 godine, dok je tokom leta povećan broj srednjoškolaca, koji žele da zarade za džeparac.

“Posao promocije je najplaćeniji, jer na njemu možete zaraditi od 200 do 400 dinara po satu, dok je minimalna naknada za hosting 2.000 dinara”, objašnjava Stefanovićeva.

Iz omladinske zadruge "Vrednica" tvrde da se zbog otvaranja bašti mnogih kafića, tokom letnje sezone, najviše traže konobari i šankeri, a dnevne zarade se kreću od 1.000 do 2.500 dinara.

“Tokom godine nam se najčešće javljaju građani između 20 i 30 godina, dok je za vreme letnjih raspusta najveći broj srednjoškolaca, koji žele da rade”, kaže Dejan Tasić iz OZ "Vrednica".

Pored sezonskih poslova, za vreme leta je moguće raditi i stučne poslove.

“Pojedine firme traže radnike za poslove saradnika u marketingu, saradnika u prodaji i slično. Za ovakve poslove se mogu prijaviti isključivo studenti završne godine odgovarajućeg fakulteta”, objašnjava Marko Miljković iz OZ "S-servis".

Marko dodaje da srednjoškolci uglavnom biraju part-tajm poslove, koji podrazumevaju rad od četiri do šest sati, dok se apsolventi i nezaposleni češće angažuju puno radno vreme.

Pored zarade, članovi S-servisa mogu ostvariti i brojne popuste na kurseve stranih jezika, teretane, zabavne manifestacije, prevoz i drugo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: