Srbija 0

14.05.2024.

11:27

Lučić: Telekom napravio prvi fond za finansiranje startapa u Srbiji VIDEO

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić najavio je do kraja godine nove kanale u ponudi tog provajdera, kao što su Njuzmaks, Superstar 3 i sportski sadržaj za decu u ponudi Arene.

Izvor: Tanjug, TV Prva

Lučić: Telekom napravio prvi fond za finansiranje startapa u Srbiji VIDEO
Telekom Srbija

Podeli:

Ocenio je da je Arena sport jedan od bitnih faktora razvoja čitavog srpskog sporta poslednjih godina i najavio puštanje u program novog kanala koji bi se isključivo bavio promocijom dečijeg sporta.

"Da što više dece na jedan edukativan način pozovemo da se bave sportom, jer je bavljanje sportom izuzetno bitno u tom početnom razvoju dece", rekao je Lučić za TV Prva. Podsetio je da je Arena već kroz svoje specijalizovane kanale promovisala određene sportove, poput kanala Arena Fajt koji promoviše borilačke sportove, što je, dodaje, imalo efekta, jer je Srbija na prošlom Evropskom prvenstvu u boksu uzela 20 medalja.

Lučić je podsetio da je u svrhu praćenja omladinskog sporta u preko 50 sportskih hala Telekom instalira optičku mrežu i kamere koje putem veštačke inteligencije prate loptu, tako da nije potreban komentator i zainteresovani će moći da prate taj sadržaj preko Arena klauda.

Najavio je do kraja godine i Superstar 3 kanal koji će biti prvi kanal u ponudi sa isključivo domaćim filmovima i serijama i koji će moći da se kupi u celom svetu. Govoreći o tom kanalu, objasnio je da postoji preko 400 starih filmova koji su digitalizovani u saradnji sa Telekomom, a kada je info sadržaj u pitanju, najavio je Njuzmaks kanal do kraja oktobra.

Kompanija Telekom Srbija organizuje seriju tribina u okviru kampanje "Dečji svet je veći od ekrana" i Lučić kaže da je na prvoj tribini koja je održana u nedelju bilo preko 1.000 ljudi i da je preko 100 pitanja poslato mejlom.

"Odlučili smo se da napravimo veliku promotivnu kampanju, koja bi edukovala roditelje kako da maloj deci koja su u razvoju omoguće na odgovoran način korišćenje mobilnih telefona", objasnio je Lučić.

Napomenuo je da će biti održane još tri tribine, u Novom Sadu 26. maja, 8. juna u Kragujevcu i 15. juna u Nišu. Kada je reč o ponudi Telekoma u inostranstvu, Lučić podseća da ta kompanija u Nemačkoj pravi niz poslovnica i da je plan da se ove godine otvori 30 poslovnica.

Dodaje da usluge Telekoma u Nemačkoj mogu da se kupe na 25.000 prodajnih mesta i da Telekom svakog meseca dobija preko 10.000 novih korsinika. Najavio je da će od juna korisnici u Nemačkoj, Austirji i Švajcarskoj moći da kupe tag uređaj, za korišćenje na srpskim auto-putevima.

Lučić je podsetio da je Telekom napravio prvi fond za finansiranje startapa u Srbiji, koji obuhvata preko 12 startapa. Za pet od njih se predviđa da budu "unikorni", odnosno da vrede preko milijardu, pojašnjava Lučić. Kaže da jedan od tih startapova pravi multifunkcionalne naočare, drugi se bavi mikroprocesorima i veštačkom inteligencijom, a treći na bazi veštačke inteligencije pruža zaštitu intelektualne svojine, odnosno na internetu pronalazi pirate i detektuje ih.

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: