Srbija 2

11.04.2024.

10:24

Uskoro i u Srbiji – a za njima će i drugi

Modni gigant Luj Viton bi uskoro mogao da otvori svoje poslovnice i u Srbiji. Luj Viton važi za jednu od najvrednijih kompanija i ima tradiciju dugu 150 godina.

Izvor: B92.net, Blic, Kurir

Uskoro i u Srbiji – a za njima će i drugi
Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom posete Parizu da se nada da će do 2026. godine francuska modna kompanija Luj Viton otvoriti svoje predstavništvo u Beogradu.

On je ocenio da će to za Srbiju biti značajno i na ekonomskom, ali i na turističkom planu.

"Mi se nadamo da će 2026. konačno i Luj Viton da dođe u Srbiju u Beograd na vodi. Toliko smo se borili za to. Luj Viton je 'flegšip' i kada dođe Luj Viton, onda svi veliki dolaze", rekao je Vučić u Parizu posle poslovnog Saveta Francuska - Srbija, na kome se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International.

Luj Viton je francuska luksuzna modna kompanija koja je osnovana 1854. godine. Proizvodi po kojima je ova kompanija najpoznatija su torbe, cipele, satovi, nakit i dr. Punih šest godina Luj Viton je proglašavan za najvredniju kompaniju na svetu, od 2006 do 2012. godine. Kompanija posluje u više od 50 zemalja sa više od 460 prodavnica širom sveta.

Značajno za ekonomiju i turizam

Vučić je ocenio da bi dolazak ove kompanije za Srbiju izuzetno značajan i kada je u pitanju ekonomija, ali i turizam.

"Tako da verujem mi da ćemo imati Luj Viton za dve godine u našem glavnom gradu. I da će to biti još jedna injekcija. Posle svega što radimo, a direktno pred Ekspo, koja će i na tom simboličkom nivou značiti mnogo za našu zemlju", rekao je Vučić.

Vlasnik Luj Vitona najbogatiji čovek na svetu

EPA-EFE/IAN LANGSDON

Koliko je značajan dolazak brenda Luj Viton u Srbiju najbolje govori činjenica da je vlasnik tog brenda upravo Francuz Bernar Arno, predsednik i izvršni direktor globalne kompanije za luksuznu robu LVMH (Louis Vuitton, Moet, Hennessi).

On je ujedno i najbogatija osoba na svetu, nakon što je preuzeo prvo mesto od američkog preduzetnika Ilona Maska, objavljeno je u januaru ove godine na sajtu magazina Forbs.

Tokom više od 30 godina Arno je pretvorio LVMH u najvredniju kompaniju u Francuskoj, koja ima poslovanje u 81 zemlji. Njegovi brendovi krem su svetskog luksuza - Luj Viton, Kristijan Dior, Tifani, Dom Perinjon.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

8 h

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

20 h

Podeli: