U toku je akcija donacije kompjutera učenicima i školama u Srbiji

U proteklih nekoliko meseci, globalna situacija bez presedana unela je promene u živote svih nas. Bilo da govorimo o svakodnevnim navikama i obavezama, ili o uslovima pod kojima radimo ili organizujemo nastavu – svaki aspekt života se izmenio.

Promo

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

10:00

U toku je akcija donacije kompjutera učenicima i školama u Srbiji
Foto: Promo

Ovaj izazovan period naveo nas je da sveobuhvatnije prihvatimo i prilagodimo se životu "na daljinu", koji se u velikoj meri odvija 'online'. Obrazovanje je jedna od sfera u kojoj je ova promena posebno istaknuta i gde je tradicionalan način nastave u učionicama u potpunosti morao da se premesti u online okruženje.

Umesto sveski i olovki osnovno oruđe za rad postali su računari, a druženje u školskim učionicama zamenjeno je virtuelnim. Većini đaka ovo nije predstavljalo problem, s obzirom na to da žive u eri informacionih tehnologija i da su vrlo vešti u korišćenju istih. Međutim, ovde se javlja problem druge prirode, a to je činjenica da nisu sva deca, kao ni sve škole, dovoljno materijalno obezbeđeni da bi mogli da priušte opremu koja je neophodna za ovakav vid nastave.

Svesna ovog problema, DELL kao društveno odgovorna kompanija, odlučila je da u saradnji sa malim i srednjim preduzećima koja posluju u Srbiji, obezbedi neophodnu podršku školama, kao i deci koja pripadaju materijalno ugroženim grupama i pruži im priliku da nastave da stiču znanja i veštine neophodne za ovo vreme.

Naime, DELL je 17. juna pokrenuo akciju koja će trajati do 31. jula ove godine, kada će sve zainteresovane kompanije biti u prilici da doniraju svoje korišćene DELL računare. Donirani kompjuteri biće servisirani i potom raspoređeni školama i deci, kojima su najpotrebniji, kako bi se obezbedili bolji i efikasniji uslovi za rad i učenje.

Osnovni cilj akcije je da se prikupi što veći broj kompjutera i na taj način pomogne deci i školskim ustanovama u Srbiji, čija opremljenost savremenim tehnologijama zaostaje za realnim potrebama obrazovanja u 21. veku.

Mala i srednja preduzeća koja budu učestvovala u ovoj akciji, nakon donacije korišćenih, ali ispravnih DELL računara, prilikom naredne kupovine istih modela ostvaruju popust, a on se može ostvariti i preko partnera ovog projekta – Oblak tehnologije i Informatika.

Sve kompanije koje se odluče na ovakav vid podrške školama i đacima, mogu se informisati o detaljima i načinima prijave na donirajdell.rs ili na društvenim mrežama LinkedIn i Facebook, kako bi aplicirali za donaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: