Moj kvadrat

Petak, 22.09.2023.

12:25

Oštar pad cena nekretnina u Nemačkoj: Koliko su pojeftinili stanovi i kuće?

Cene stambenih nekretnina u Nemačkoj su u drugom kvartalu pale za 9,9 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine, saopštio je danas nemački Savezni zavod za statistiku Destatis.

Izvor: Tanjug

Oštar pad cena nekretnina u Nemačkoj: Koliko su pojeftinili stanovi i kuće?
Ilustracija: Shutterstock/Grand Warszawski

Kako je navedeno na sajtu ove organizacije sa sedištem u Visbadenu, ovo je bio najoštriji međugodišnji pad cena stambenih nekretnina od 2000. godine.

Pad cena je zabeležen kako u gradovima, tako i u ruralnim oblastima, a cene su najmanje pale u slabo naseljenim područjima.

U glavnih sedam nemačkih metropola - Berlinu, Hamburgu, Minhenu, Kelnu, Frankfurtu, Štutgartu i Diseldorfu - su cene stanova u drugom kvartalu pale za 9,8 odsto međugodišnje, a cene porodičnih kuća za 12,6 odsto.

Na kvartalnom nivou su cene stambenih nekretnina u drugom tromesečju pale za 1,5 odsto u odnosu na prvi kvartal 2023. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: