Nemci izabrali Alfu za najbolju uvoznu limuzinu

Italijanska sportska limuzina pobedila je u kategoriji "uvozni automobil srednje veličine", po izboru čitalaca časopisa Auto motor und sport.

Automobili

Izvor:

Ponedeljak, 20.02.2023.

11:54

Nemci izabrali Alfu za najbolju uvoznu limuzinu
Foto: Alfa Romeo promo

Šest pobeda za sedam godina. Alfa Romeo Giulia je po svemu sudeći jedan od favorita čitalaca časopisa Auto motor und sport.

Više od 100.000 učesnika u izboru "Najbolji automobili u 2023." stavilo je model Giulia na prvo mesto u kategoriji "uvozni automobil srednje veličine".

Italijanska sportska limuzina u svojoj klasi je nadmašila 17 konkurenata sa 19,5% glasova.

Novi Alfa Romeo Tonale takođe je imao odličan rezultat. Pobeda mu je izmakla za samo 0,2% glasova, a osvojio je odlično drugo mesto u kategoriji "kompaktni uvozni SUV".
Foto: Alfa Romeo promo
Alfa Romeo Stelvio iz D-SUV segmenta, takođe je među prva tri modela u kategoriji "veliki uvozni SUV".

Auto motor und sport organizovao je takmičenje "Najbolji automobili" po 47. put. Urednici su od svojih čitalaca zatražili da izaberu pobednike između 422 savremena vozila, u 13 kategorija takmičenja, uključujući modele stranih brendova u sopstvenim kategorijama.

Nagrada je dodeljena 9. februara u Štutgartu Nikolu Bjađoliju, direktoru Alfa Romea za Nemačku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: