Aktuelno

Ponedeljak, 20.02.2023.

11:54

Nemci izabrali Alfu za najbolju uvoznu limuzinu

Izvor:

Nemci izabrali Alfu za najbolju uvoznu limuzinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Mika

pre 1 godinu

@ Korespodent70 Nisam u komentaru nigde spomenuo kvalitet ogibljenja na autu koji vozim, vec sam spomenuo nacin na koji se auto vozi,osecaj koji pruza tokom voznje a sve zahvaljujuci postavci ogibljenja koja je da se tako izrazim "vozacki nastrojena" i mozda sam subjektivan, ali mislim da je tih godina u toj klasi po voznoj dinamici jedan od boljih automobila, naravno ako je isti taj trap odrzava u ispravnom stanju sto je kod mene upravo slucaj... Double Wishbone ima napred i pozadi, uliva poverenje prilikom prolaska kroz krivine, pruza lep osecaj stabilnosti nema neprijatnog osecaja naginjanja, kratak hod volana direktan osecaj na istom jos jaci, itd...

Realista

pre 1 godinu

Video sam danas alfu 55.
Masina za sva vremena.
Jedina zamerka bela boja ostalo bez premca.
(Anti fudbal, 20. februar 2023 21:59)

Koja je to Alfa 55?
Taj model Alfe ne postoji.
(Alfista, 21. februar 2023 09:22)

To je verovatno legendarna Alfa 75, ali sa malo pohabanim karikama, sto kazu: malo 'produvala' :-))
(Dobro, 21. februar 2023 13:30)

Ma jok.
Ja bas gledao na internet,covek se sprda sa nama.
Alfa 55 je sporet firme AlfaPlam.
Dokon covek.

Hulk

pre 1 godinu

Vozim Giulietu QV i uskoro prelazim na Giuliu 2.0T. Proslo leto sam presao 5000km na godisnjem odmoru, video sam totalno 4 Alfe na tih 5000km, eto zasto.

Dobro

pre 1 godinu

Video sam danas alfu 55.
Masina za sva vremena.
Jedina zamerka bela boja ostalo bez premca.
(Anti fudbal, 20. februar 2023 21:59)

Koja je to Alfa 55?
Taj model Alfe ne postoji.
(Alfista, 21. februar 2023 09:22)

To je verovatno legendarna Alfa 75, ali sa malo pohabanim karikama, sto kazu: malo 'produvala' :-))

Tamo Neko

pre 1 godinu

@ vanja

Vulkan sivu (Vesuvio po nomenklaturi) Giuliu i imam, mada je boja iznuđena i samo takva je bila u salonu. Meni nije favorit, odabrao bih neku drugu, ali i ova je dovoljno elegantna, pogotovo kad se upari sa adekvatnim enterijerom. Elegantna svakako jeste u bilo kojoj varijanti;-)

Uzgred, veoma me zabavljaju vickasti ljudi, sve pršti od duhovitosti i tradicionalnog humora na račun nečega što se očigledno poznaje samo sa slike:-)

Anti fudbal

pre 1 godinu

Evo za ovog nevernog Alfistu kako se potpisuje i koji kaze da ne postoji Alfa 55.
Link pa pogledaj malo bolje.
https://www.alfaplam.rs/proizvod/alfa-55-14

XXL

pre 1 godinu

Onaj klip na Tik-Toku je dobar kada su majstora Gangulu odveli na skup obožavatelja "Alfe"... no dobro znam lika (visokoobrazovani IT stručnjak pred doktoratom) koji obožava "Alfe" i "Lančije" i naravno vozi ih - "Lančiju" Tesis i drugi "Alfu".

Anti fudbal

pre 1 godinu

Video sam danas alfu 55.
Masina za sva vremena.
Jedina zamerka bela boja ostalo bez premca.
(Anti fudbal, 20. februar 2023 21:59)

Koja je to Alfa 55?
Taj model Alfe ne postoji.
(Alfista, 21. februar 2023 09:22)

Sta pricas ne postoji.
Pa ukucaj ma internetu alfa 55 i videces slike i specifikacije.
Bomba od alfe.

Ciljna grupa nula

pre 1 godinu

prodaja Alfe je na nivou statisticke greske, i mora biti da nesto rade pogresno

(Iggy, 21. februar 2023 10:34)

Tačno, greše zato što prave odlične automobile za kupce koji nisu odlični ?
Možda dovoljni

Dobro

pre 1 godinu

@(neversummer, 20. februar 2023 17:32)

Da, tih 100/120 na sat je muka za svakog 'petrolhead-a' ovde u Holandiji. Do skoro je moglo na jako puno autoputeva da se vozi 120/130, ali sada, kao sto kazes, samo posle 19:00, i to prvenstveno zbog smanjenja buke a naravno i zagadjenja vazduha.
Holandija je jako mala zemlja, manja od Srbije, ali ima 17 miliona stanovnika i 8,5 miliona vozila, vrvi od autoputeva i to je moralo da dovede do nekih ogranicenja. Kontrole brzine su ili trajektne (kod vecih gradova), ili pokretne/mobilne, koje se uvek, svakog jutra na radiju lepo najave :-) Svi se dosta drze max. brzine, nema bas mnogo nekog divljanja, na to sam vec i navikao posle tri decenije zivota ovde.
Za druge ne znam, ali meni to licno ne smeta.
Ja uzivam u Alfi na sto drugih nacina. Prvi je kad je ujutro vidim pred kucom na parkingu. Mnogo lep auto... drugi je kad sednem za volan, upalim, dam gas, motor zvuci fantasticno. Ide kao munja, ubrzava, lezi na putu kao sto to samo Alfa moze, a divljanje po auto-putu .. to ostavljam za one kojima to treba. Meni ne. Imao sam ranije i GT (coupe) model sa V6 Busso motorom, to je tek bila fantazija....
A i tada se moglo samo 120-130 po auto putu ... ali uzivao sam i sa njim jako, jako puno...

Iz zemlje lala, uvek vas,

Nebojsa

pre 1 godinu

Mislio sam da sam jedan od retkih koji vozi 200 KS RWD. Drago mi je da nas ima jos :) Na nasim putevima su obicno dizel varijante i statisticka greska sa kojim Veloce 2.0 280 KS i QV.

Alfa je, pre svega, uvek pruzala vrhunski uzitak u voznji. Sve je lepo skockano i podredjeno vozacu, automobili izvedeni do perfekcije u ovom delu. Giulia/Stelvio, proizvedeni zadnje 2-3 godine, apsolutno ne zaostaju za konkurentima iz nemacke (pre svega BWM 3 i Audi A4), a po kvalitetu enterijera u nekim segmentima su i ispred. Subjektivno misljenje - Giulia i dalje je ubedljivo najlepsi model sedana/limuzine u zadnjih 6-7 godina i bice jos neko vreme u moru dosadnih i repetativnih modela.

Vozace Alfe ne interesuje 'televizor' unutar automobila, brdo fensi elektronike ili gomila nepotrebnih feature koji kostaju boga oca.

Facelift je mrsav (iako su novi farovi stvarno fantasticni) i mislim da su izbacivanjem opcije 200KS i cenom od 52k u startu izbili solidan broj kupaca, kojih na zalost nije nesto veliki broj. Inace, poprilicno sam zadovoljan tim motorom (odlicno reaguje na papucicu gasa, solidno ubrzanje od 6.5s do 100km/h i super elasticnost uparena sa ZF-o). Pre Giulia-e, vozila se 147 1.9mjet 150ks sa Q2 diferencijalom...

Nadam se da Stelantis nece ici u smeru kompletne elektrifikacije od 2027. kao sto je trenutno plan...

batica

pre 1 godinu

@toota bugarin
Pa i postoji slobodan protok ljudi i dobara ali između zemalja članica EU.Ono na šta ti verovatno misliš je to što štite svoje tržište.A zašto bi to uopšte bio problem?Isto to rade i svi ostali.Ako hoćeš da prodaješ svoja vozila bez carine u EU napravi fabriku pa prodaj koliko god želiš.Kia je upravo to i uradila u Evropi a isto to radi i Toyota i BMW sa svojim fabrikama u USA.Ako misliš da postoji nefer odnos prema Kinezima zašto onda svi evropski proizvođači imaju fabrike u Kini a nijedan kineski proizvođač nema fabrike u Evropi (sem Volvo-a ali to baš i nije kineski proizvođač).

Komedijaši

pre 1 godinu

Pogledajte koliko nagrada za "auto godine" imate u Evropi.
Svaki auto časopis organizuje svoje.
Svako udruženje ljubitelja automobila organizuje svoje.
Svako udruženje za igranje šaha, podrezivanje bonsaija takođe dodeljuje nagradu za auto godine.
I naravno, možeš da biraš nagradu kojeg udruženja ćeš "kupiti".
Podsećam vas na prethodne situacije kada je Alfa dobijala nagrade 3 godine za redom za auto koji nije još ni izašao iz proizvodnje.

Iggy

pre 1 godinu

Svi Alfu vole ali je niko ne kupuje!

Ovo govorim kao jedan ljubbitelj Alfe i onaj koji prilicno malo razume opsednutost vozilima VAG grupe (VW, Audi). Ali cinjenice se moraju proihvatiti, prodaja Alfe je na nivou statisticke greske, i mora biti da nesto rade pogresno. Uljuljkivanje u ovakvim anketama nece pomoci.

Alfista

pre 1 godinu

Video sam danas alfu 55.
Masina za sva vremena.
Jedina zamerka bela boja ostalo bez premca.
(Anti fudbal, 20. februar 2023 21:59)

Koja je to Alfa 55?
Taj model Alfe ne postoji.

TGI

pre 1 godinu

@Čeki opinionista del cazzo

Ako je obican GTI sa otprilike 245KS, nema tu sta on da trazi. A sabana ima u svim vozilima, sto svakodnevno vidjam na ulicama grada Cikaga, pardon Beograda.

dexter-lab

pre 1 godinu

kako vi u Nizozemskoj uzivate u tim autima kad je ogranicenje brzine na autoputu 100 (!!?)? Bio letos, video kolone dobrih auta kako mile po autoputu sa 3 trake, vidim tek od 7 uveče može čitavih 120km/h. Strašno :)
(neversummer, 20. februar 2023 17:32)
Samo napaljeni klinci iz Mirjeva i ganstabajteri po Nemackoj misle da je letenje po autoputu 200km/h uzivanje u voznji i kolima.
Jok sinko. Dobar put sa puno nepredvidivih zavoja, brzina oko 100km/h, dobra alfa, honda ili jos bolje porse, manuelni menjac i razvijena tehnika peta-prsti. To cini srecu u voznji!

Betonka

pre 1 godinu

Realno, jedina konkurencija modelu Giulia jeste Mazda 6.
(Kobaja Grande, 20. februar 2023 19:48)

Cenim da je ovo pokušaj humora, loš pokušaj.

toota boogarin

pre 1 godinu

Zanimljivo, nemci kao najbolji auto iz uvoza izaberu model iz EU. Šta se desilo sa slobodnim protokom kapitala, robe i ljudi? Možda te floskule važe samo za sirotinju?

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

Jedan od najboljih videa na YT-u je snimak nemačkog šabana koji iz kabine svog " Golfa GTI" prži ljude po autoputu nabijajući im se u gepek !

U nekom trenutku pokušava to isto sa Đulijom kvadrifoljo gde čovek u " Alfi" pritiska papučicu gasa i prelazi u vorp-1 i nestaje na horizontu ostavljajući šabana u neverici !

Samo je falilo pitanje :

" Gde ćeš gegulo na " Ferari" prerušen u " Alfu "!

466453

pre 1 godinu

Ako Nemcima valja Alfa, zašto ne bi i nama?
(Sun ce, 20. februar 2023 15:46)

Posed Alfe je kao brak, ali u braku možeš da se razvedeš.

Tamo Neko

pre 1 godinu

@ Dobro

Eto i ja vozim baš takvu Giuliu od 200 KS, čitavu jednu godinu dana staru, ali ne vozim je "slučajno", već vrlo namerno, kao i svaku Alfu pre nje;-) Besprekorna kao i svaka druga, ali ova ipak konačno skroz zaokružena, perfektna i savršena u svakom pogledu!

Da nije budžetskih restrikcija vozila bi se i QV čija je moć isprobana i doživljena iz prve ruke, ali i bazna motorizacija nudi sasvim dovoljno užitka i zadovoljstva.

Eto, ispostavlja se da i Nemci znaju šta valja! Zašto im ne verovati:-)

Pozdrav!

Mika

pre 1 godinu

Meni se isto svidja, nisam imao prilike da je vozim, sedeo sam u istoj i deluje ok, vozim inace 156 SW 2003 godiste 1.8 TS oko 12-13 hiljada godisnje predjem, po lokalu, do grcke i zadovoljan sam, pruza lep ugodjaj u voznji, lepo lezi na putu nekako se tecno i tacno vozi zahvaljujuci odlicnoj postavci ogibljenja...

Dobro

pre 1 godinu

Ma jok, pitaj Srbina, pa da ti kaže da se kvare...
(Majstor, 20. februar 2023 15:15)

Da, ali...
Zato što je Srbinu prosečni uzorak Alfe ona sa placa, takozvana: “NOVA,NOVA,NOVA” ... sa samo 150k (čitaj: 400k) predjenih, utegnuta ... i k’o čaša!!
I to, ako ikako može: ‘dizlo’.... ;-)))
Neka proba neko da kupi NOVU, da je održava po fabrički odredjenim intervalima i sa originalnim delovima, pa da vidimo da li će da se kvari.
Da vam kažem: Neće.

Iz zemlje lala, uvek vaš,

neversummer

pre 1 godinu

Iz zemlje lala, uvek vas,
(Dobro, 20. februar 2023 15:56)
I ja volim Giuliu, iako s druge strane nisam fan limuzina, vise sam hatchback ili karavan tip, nego zanima me kako vi u Nizozemskoj uzivate u tim autima kad je ogranicenje brzine na autoputu 100 (!!?)? Bio letos, video kolone dobrih auta kako mile po autoputu sa 3 trake, vidim tek od 7 uveče može čitavih 120km/h. Strašno :)

Dobro

pre 1 godinu

Opa, svaka cast za Djuliju!
Imali su ti Nemci nekoliko Korejskih, Japanskih, Francuskih .. pa cak i Americkih kandidata u konkurenciji sa najbolju uvoznu limuzinu, ali su glasovi odlucili da je Alfa najbolja. Sto se tice kvaliteta, sigurno su Japanci i Korejanci dosta dobri, ali ni Alfa nije mnogo losija. Losa kola se u principu vise nigde ne prave. Ipak, limuzine su skoro sasvim nestale (nazalost), pa je tesko naci nesto sto je dobro, i bolje od Alfe.
Ja slucajno isto vozim bas Djuliju (2.0 T 200 ks iz 2019)i neverovatno sam zadovoljan. Nemam nikakvih zamerki do sada. Solidan, dobro osmisljen auto sa odlicnom zavrsnom obradom. Za mene neka druga marka u stvari i ne postoji. Zivot mi je prekratak da bi ga protracio necim drugim. Ima, naravno i boljih, ali ne u okviru mog budzeta :-))

Iz zemlje lala, uvek vas,

Dobro

pre 1 godinu

Opa, svaka cast za Djuliju!
Imali su ti Nemci nekoliko Korejskih, Japanskih, Francuskih .. pa cak i Americkih kandidata u konkurenciji sa najbolju uvoznu limuzinu, ali su glasovi odlucili da je Alfa najbolja. Sto se tice kvaliteta, sigurno su Japanci i Korejanci dosta dobri, ali ni Alfa nije mnogo losija. Losa kola se u principu vise nigde ne prave. Ipak, limuzine su skoro sasvim nestale (nazalost), pa je tesko naci nesto sto je dobro, i bolje od Alfe.
Ja slucajno isto vozim bas Djuliju (2.0 T 200 ks iz 2019)i neverovatno sam zadovoljan. Nemam nikakvih zamerki do sada. Solidan, dobro osmisljen auto sa odlicnom zavrsnom obradom. Za mene neka druga marka u stvari i ne postoji. Zivot mi je prekratak da bi ga protracio necim drugim. Ima, naravno i boljih, ali ne u okviru mog budzeta :-))

Iz zemlje lala, uvek vas,

Dobro

pre 1 godinu

Ma jok, pitaj Srbina, pa da ti kaže da se kvare...
(Majstor, 20. februar 2023 15:15)

Da, ali...
Zato što je Srbinu prosečni uzorak Alfe ona sa placa, takozvana: “NOVA,NOVA,NOVA” ... sa samo 150k (čitaj: 400k) predjenih, utegnuta ... i k’o čaša!!
I to, ako ikako može: ‘dizlo’.... ;-)))
Neka proba neko da kupi NOVU, da je održava po fabrički odredjenim intervalima i sa originalnim delovima, pa da vidimo da li će da se kvari.
Da vam kažem: Neće.

Iz zemlje lala, uvek vaš,

Tamo Neko

pre 1 godinu

@ Dobro

Eto i ja vozim baš takvu Giuliu od 200 KS, čitavu jednu godinu dana staru, ali ne vozim je "slučajno", već vrlo namerno, kao i svaku Alfu pre nje;-) Besprekorna kao i svaka druga, ali ova ipak konačno skroz zaokružena, perfektna i savršena u svakom pogledu!

Da nije budžetskih restrikcija vozila bi se i QV čija je moć isprobana i doživljena iz prve ruke, ali i bazna motorizacija nudi sasvim dovoljno užitka i zadovoljstva.

Eto, ispostavlja se da i Nemci znaju šta valja! Zašto im ne verovati:-)

Pozdrav!

Mika

pre 1 godinu

Meni se isto svidja, nisam imao prilike da je vozim, sedeo sam u istoj i deluje ok, vozim inace 156 SW 2003 godiste 1.8 TS oko 12-13 hiljada godisnje predjem, po lokalu, do grcke i zadovoljan sam, pruza lep ugodjaj u voznji, lepo lezi na putu nekako se tecno i tacno vozi zahvaljujuci odlicnoj postavci ogibljenja...

dexter-lab

pre 1 godinu

kako vi u Nizozemskoj uzivate u tim autima kad je ogranicenje brzine na autoputu 100 (!!?)? Bio letos, video kolone dobrih auta kako mile po autoputu sa 3 trake, vidim tek od 7 uveče može čitavih 120km/h. Strašno :)
(neversummer, 20. februar 2023 17:32)
Samo napaljeni klinci iz Mirjeva i ganstabajteri po Nemackoj misle da je letenje po autoputu 200km/h uzivanje u voznji i kolima.
Jok sinko. Dobar put sa puno nepredvidivih zavoja, brzina oko 100km/h, dobra alfa, honda ili jos bolje porse, manuelni menjac i razvijena tehnika peta-prsti. To cini srecu u voznji!

neversummer

pre 1 godinu

Iz zemlje lala, uvek vas,
(Dobro, 20. februar 2023 15:56)
I ja volim Giuliu, iako s druge strane nisam fan limuzina, vise sam hatchback ili karavan tip, nego zanima me kako vi u Nizozemskoj uzivate u tim autima kad je ogranicenje brzine na autoputu 100 (!!?)? Bio letos, video kolone dobrih auta kako mile po autoputu sa 3 trake, vidim tek od 7 uveče može čitavih 120km/h. Strašno :)

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

Jedan od najboljih videa na YT-u je snimak nemačkog šabana koji iz kabine svog " Golfa GTI" prži ljude po autoputu nabijajući im se u gepek !

U nekom trenutku pokušava to isto sa Đulijom kvadrifoljo gde čovek u " Alfi" pritiska papučicu gasa i prelazi u vorp-1 i nestaje na horizontu ostavljajući šabana u neverici !

Samo je falilo pitanje :

" Gde ćeš gegulo na " Ferari" prerušen u " Alfu "!

Betonka

pre 1 godinu

Realno, jedina konkurencija modelu Giulia jeste Mazda 6.
(Kobaja Grande, 20. februar 2023 19:48)

Cenim da je ovo pokušaj humora, loš pokušaj.

Alfista

pre 1 godinu

Video sam danas alfu 55.
Masina za sva vremena.
Jedina zamerka bela boja ostalo bez premca.
(Anti fudbal, 20. februar 2023 21:59)

Koja je to Alfa 55?
Taj model Alfe ne postoji.

Dobro

pre 1 godinu

@(neversummer, 20. februar 2023 17:32)

Da, tih 100/120 na sat je muka za svakog 'petrolhead-a' ovde u Holandiji. Do skoro je moglo na jako puno autoputeva da se vozi 120/130, ali sada, kao sto kazes, samo posle 19:00, i to prvenstveno zbog smanjenja buke a naravno i zagadjenja vazduha.
Holandija je jako mala zemlja, manja od Srbije, ali ima 17 miliona stanovnika i 8,5 miliona vozila, vrvi od autoputeva i to je moralo da dovede do nekih ogranicenja. Kontrole brzine su ili trajektne (kod vecih gradova), ili pokretne/mobilne, koje se uvek, svakog jutra na radiju lepo najave :-) Svi se dosta drze max. brzine, nema bas mnogo nekog divljanja, na to sam vec i navikao posle tri decenije zivota ovde.
Za druge ne znam, ali meni to licno ne smeta.
Ja uzivam u Alfi na sto drugih nacina. Prvi je kad je ujutro vidim pred kucom na parkingu. Mnogo lep auto... drugi je kad sednem za volan, upalim, dam gas, motor zvuci fantasticno. Ide kao munja, ubrzava, lezi na putu kao sto to samo Alfa moze, a divljanje po auto-putu .. to ostavljam za one kojima to treba. Meni ne. Imao sam ranije i GT (coupe) model sa V6 Busso motorom, to je tek bila fantazija....
A i tada se moglo samo 120-130 po auto putu ... ali uzivao sam i sa njim jako, jako puno...

Iz zemlje lala, uvek vas,

TGI

pre 1 godinu

@Čeki opinionista del cazzo

Ako je obican GTI sa otprilike 245KS, nema tu sta on da trazi. A sabana ima u svim vozilima, sto svakodnevno vidjam na ulicama grada Cikaga, pardon Beograda.

Nebojsa

pre 1 godinu

Mislio sam da sam jedan od retkih koji vozi 200 KS RWD. Drago mi je da nas ima jos :) Na nasim putevima su obicno dizel varijante i statisticka greska sa kojim Veloce 2.0 280 KS i QV.

Alfa je, pre svega, uvek pruzala vrhunski uzitak u voznji. Sve je lepo skockano i podredjeno vozacu, automobili izvedeni do perfekcije u ovom delu. Giulia/Stelvio, proizvedeni zadnje 2-3 godine, apsolutno ne zaostaju za konkurentima iz nemacke (pre svega BWM 3 i Audi A4), a po kvalitetu enterijera u nekim segmentima su i ispred. Subjektivno misljenje - Giulia i dalje je ubedljivo najlepsi model sedana/limuzine u zadnjih 6-7 godina i bice jos neko vreme u moru dosadnih i repetativnih modela.

Vozace Alfe ne interesuje 'televizor' unutar automobila, brdo fensi elektronike ili gomila nepotrebnih feature koji kostaju boga oca.

Facelift je mrsav (iako su novi farovi stvarno fantasticni) i mislim da su izbacivanjem opcije 200KS i cenom od 52k u startu izbili solidan broj kupaca, kojih na zalost nije nesto veliki broj. Inace, poprilicno sam zadovoljan tim motorom (odlicno reaguje na papucicu gasa, solidno ubrzanje od 6.5s do 100km/h i super elasticnost uparena sa ZF-o). Pre Giulia-e, vozila se 147 1.9mjet 150ks sa Q2 diferencijalom...

Nadam se da Stelantis nece ici u smeru kompletne elektrifikacije od 2027. kao sto je trenutno plan...

batica

pre 1 godinu

@toota bugarin
Pa i postoji slobodan protok ljudi i dobara ali između zemalja članica EU.Ono na šta ti verovatno misliš je to što štite svoje tržište.A zašto bi to uopšte bio problem?Isto to rade i svi ostali.Ako hoćeš da prodaješ svoja vozila bez carine u EU napravi fabriku pa prodaj koliko god želiš.Kia je upravo to i uradila u Evropi a isto to radi i Toyota i BMW sa svojim fabrikama u USA.Ako misliš da postoji nefer odnos prema Kinezima zašto onda svi evropski proizvođači imaju fabrike u Kini a nijedan kineski proizvođač nema fabrike u Evropi (sem Volvo-a ali to baš i nije kineski proizvođač).

Iggy

pre 1 godinu

Svi Alfu vole ali je niko ne kupuje!

Ovo govorim kao jedan ljubbitelj Alfe i onaj koji prilicno malo razume opsednutost vozilima VAG grupe (VW, Audi). Ali cinjenice se moraju proihvatiti, prodaja Alfe je na nivou statisticke greske, i mora biti da nesto rade pogresno. Uljuljkivanje u ovakvim anketama nece pomoci.

Ciljna grupa nula

pre 1 godinu

prodaja Alfe je na nivou statisticke greske, i mora biti da nesto rade pogresno

(Iggy, 21. februar 2023 10:34)

Tačno, greše zato što prave odlične automobile za kupce koji nisu odlični ?
Možda dovoljni

Tamo Neko

pre 1 godinu

@ vanja

Vulkan sivu (Vesuvio po nomenklaturi) Giuliu i imam, mada je boja iznuđena i samo takva je bila u salonu. Meni nije favorit, odabrao bih neku drugu, ali i ova je dovoljno elegantna, pogotovo kad se upari sa adekvatnim enterijerom. Elegantna svakako jeste u bilo kojoj varijanti;-)

Uzgred, veoma me zabavljaju vickasti ljudi, sve pršti od duhovitosti i tradicionalnog humora na račun nečega što se očigledno poznaje samo sa slike:-)

Hulk

pre 1 godinu

Vozim Giulietu QV i uskoro prelazim na Giuliu 2.0T. Proslo leto sam presao 5000km na godisnjem odmoru, video sam totalno 4 Alfe na tih 5000km, eto zasto.

Mika

pre 1 godinu

@ Korespodent70 Nisam u komentaru nigde spomenuo kvalitet ogibljenja na autu koji vozim, vec sam spomenuo nacin na koji se auto vozi,osecaj koji pruza tokom voznje a sve zahvaljujuci postavci ogibljenja koja je da se tako izrazim "vozacki nastrojena" i mozda sam subjektivan, ali mislim da je tih godina u toj klasi po voznoj dinamici jedan od boljih automobila, naravno ako je isti taj trap odrzava u ispravnom stanju sto je kod mene upravo slucaj... Double Wishbone ima napred i pozadi, uliva poverenje prilikom prolaska kroz krivine, pruza lep osecaj stabilnosti nema neprijatnog osecaja naginjanja, kratak hod volana direktan osecaj na istom jos jaci, itd...

Realista

pre 1 godinu

Video sam danas alfu 55.
Masina za sva vremena.
Jedina zamerka bela boja ostalo bez premca.
(Anti fudbal, 20. februar 2023 21:59)

Koja je to Alfa 55?
Taj model Alfe ne postoji.
(Alfista, 21. februar 2023 09:22)

To je verovatno legendarna Alfa 75, ali sa malo pohabanim karikama, sto kazu: malo 'produvala' :-))
(Dobro, 21. februar 2023 13:30)

Ma jok.
Ja bas gledao na internet,covek se sprda sa nama.
Alfa 55 je sporet firme AlfaPlam.
Dokon covek.

466453

pre 1 godinu

Ako Nemcima valja Alfa, zašto ne bi i nama?
(Sun ce, 20. februar 2023 15:46)

Posed Alfe je kao brak, ali u braku možeš da se razvedeš.

Komedijaši

pre 1 godinu

Pogledajte koliko nagrada za "auto godine" imate u Evropi.
Svaki auto časopis organizuje svoje.
Svako udruženje ljubitelja automobila organizuje svoje.
Svako udruženje za igranje šaha, podrezivanje bonsaija takođe dodeljuje nagradu za auto godine.
I naravno, možeš da biraš nagradu kojeg udruženja ćeš "kupiti".
Podsećam vas na prethodne situacije kada je Alfa dobijala nagrade 3 godine za redom za auto koji nije još ni izašao iz proizvodnje.

XXL

pre 1 godinu

Onaj klip na Tik-Toku je dobar kada su majstora Gangulu odveli na skup obožavatelja "Alfe"... no dobro znam lika (visokoobrazovani IT stručnjak pred doktoratom) koji obožava "Alfe" i "Lančije" i naravno vozi ih - "Lančiju" Tesis i drugi "Alfu".

Anti fudbal

pre 1 godinu

Video sam danas alfu 55.
Masina za sva vremena.
Jedina zamerka bela boja ostalo bez premca.
(Anti fudbal, 20. februar 2023 21:59)

Koja je to Alfa 55?
Taj model Alfe ne postoji.
(Alfista, 21. februar 2023 09:22)

Sta pricas ne postoji.
Pa ukucaj ma internetu alfa 55 i videces slike i specifikacije.
Bomba od alfe.

toota boogarin

pre 1 godinu

Zanimljivo, nemci kao najbolji auto iz uvoza izaberu model iz EU. Šta se desilo sa slobodnim protokom kapitala, robe i ljudi? Možda te floskule važe samo za sirotinju?

Anti fudbal

pre 1 godinu

Evo za ovog nevernog Alfistu kako se potpisuje i koji kaze da ne postoji Alfa 55.
Link pa pogledaj malo bolje.
https://www.alfaplam.rs/proizvod/alfa-55-14

Dobro

pre 1 godinu

Video sam danas alfu 55.
Masina za sva vremena.
Jedina zamerka bela boja ostalo bez premca.
(Anti fudbal, 20. februar 2023 21:59)

Koja je to Alfa 55?
Taj model Alfe ne postoji.
(Alfista, 21. februar 2023 09:22)

To je verovatno legendarna Alfa 75, ali sa malo pohabanim karikama, sto kazu: malo 'produvala' :-))

466453

pre 1 godinu

Ako Nemcima valja Alfa, zašto ne bi i nama?
(Sun ce, 20. februar 2023 15:46)

Posed Alfe je kao brak, ali u braku možeš da se razvedeš.

Dobro

pre 1 godinu

Opa, svaka cast za Djuliju!
Imali su ti Nemci nekoliko Korejskih, Japanskih, Francuskih .. pa cak i Americkih kandidata u konkurenciji sa najbolju uvoznu limuzinu, ali su glasovi odlucili da je Alfa najbolja. Sto se tice kvaliteta, sigurno su Japanci i Korejanci dosta dobri, ali ni Alfa nije mnogo losija. Losa kola se u principu vise nigde ne prave. Ipak, limuzine su skoro sasvim nestale (nazalost), pa je tesko naci nesto sto je dobro, i bolje od Alfe.
Ja slucajno isto vozim bas Djuliju (2.0 T 200 ks iz 2019)i neverovatno sam zadovoljan. Nemam nikakvih zamerki do sada. Solidan, dobro osmisljen auto sa odlicnom zavrsnom obradom. Za mene neka druga marka u stvari i ne postoji. Zivot mi je prekratak da bi ga protracio necim drugim. Ima, naravno i boljih, ali ne u okviru mog budzeta :-))

Iz zemlje lala, uvek vas,

toota boogarin

pre 1 godinu

Zanimljivo, nemci kao najbolji auto iz uvoza izaberu model iz EU. Šta se desilo sa slobodnim protokom kapitala, robe i ljudi? Možda te floskule važe samo za sirotinju?

Komedijaši

pre 1 godinu

Pogledajte koliko nagrada za "auto godine" imate u Evropi.
Svaki auto časopis organizuje svoje.
Svako udruženje ljubitelja automobila organizuje svoje.
Svako udruženje za igranje šaha, podrezivanje bonsaija takođe dodeljuje nagradu za auto godine.
I naravno, možeš da biraš nagradu kojeg udruženja ćeš "kupiti".
Podsećam vas na prethodne situacije kada je Alfa dobijala nagrade 3 godine za redom za auto koji nije još ni izašao iz proizvodnje.

Iggy

pre 1 godinu

Svi Alfu vole ali je niko ne kupuje!

Ovo govorim kao jedan ljubbitelj Alfe i onaj koji prilicno malo razume opsednutost vozilima VAG grupe (VW, Audi). Ali cinjenice se moraju proihvatiti, prodaja Alfe je na nivou statisticke greske, i mora biti da nesto rade pogresno. Uljuljkivanje u ovakvim anketama nece pomoci.

dexter-lab

pre 1 godinu

kako vi u Nizozemskoj uzivate u tim autima kad je ogranicenje brzine na autoputu 100 (!!?)? Bio letos, video kolone dobrih auta kako mile po autoputu sa 3 trake, vidim tek od 7 uveče može čitavih 120km/h. Strašno :)
(neversummer, 20. februar 2023 17:32)
Samo napaljeni klinci iz Mirjeva i ganstabajteri po Nemackoj misle da je letenje po autoputu 200km/h uzivanje u voznji i kolima.
Jok sinko. Dobar put sa puno nepredvidivih zavoja, brzina oko 100km/h, dobra alfa, honda ili jos bolje porse, manuelni menjac i razvijena tehnika peta-prsti. To cini srecu u voznji!

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

Jedan od najboljih videa na YT-u je snimak nemačkog šabana koji iz kabine svog " Golfa GTI" prži ljude po autoputu nabijajući im se u gepek !

U nekom trenutku pokušava to isto sa Đulijom kvadrifoljo gde čovek u " Alfi" pritiska papučicu gasa i prelazi u vorp-1 i nestaje na horizontu ostavljajući šabana u neverici !

Samo je falilo pitanje :

" Gde ćeš gegulo na " Ferari" prerušen u " Alfu "!

neversummer

pre 1 godinu

Iz zemlje lala, uvek vas,
(Dobro, 20. februar 2023 15:56)
I ja volim Giuliu, iako s druge strane nisam fan limuzina, vise sam hatchback ili karavan tip, nego zanima me kako vi u Nizozemskoj uzivate u tim autima kad je ogranicenje brzine na autoputu 100 (!!?)? Bio letos, video kolone dobrih auta kako mile po autoputu sa 3 trake, vidim tek od 7 uveče može čitavih 120km/h. Strašno :)

Betonka

pre 1 godinu

Realno, jedina konkurencija modelu Giulia jeste Mazda 6.
(Kobaja Grande, 20. februar 2023 19:48)

Cenim da je ovo pokušaj humora, loš pokušaj.

Tamo Neko

pre 1 godinu

@ Dobro

Eto i ja vozim baš takvu Giuliu od 200 KS, čitavu jednu godinu dana staru, ali ne vozim je "slučajno", već vrlo namerno, kao i svaku Alfu pre nje;-) Besprekorna kao i svaka druga, ali ova ipak konačno skroz zaokružena, perfektna i savršena u svakom pogledu!

Da nije budžetskih restrikcija vozila bi se i QV čija je moć isprobana i doživljena iz prve ruke, ali i bazna motorizacija nudi sasvim dovoljno užitka i zadovoljstva.

Eto, ispostavlja se da i Nemci znaju šta valja! Zašto im ne verovati:-)

Pozdrav!

Anti fudbal

pre 1 godinu

Evo za ovog nevernog Alfistu kako se potpisuje i koji kaze da ne postoji Alfa 55.
Link pa pogledaj malo bolje.
https://www.alfaplam.rs/proizvod/alfa-55-14

Dobro

pre 1 godinu

Ma jok, pitaj Srbina, pa da ti kaže da se kvare...
(Majstor, 20. februar 2023 15:15)

Da, ali...
Zato što je Srbinu prosečni uzorak Alfe ona sa placa, takozvana: “NOVA,NOVA,NOVA” ... sa samo 150k (čitaj: 400k) predjenih, utegnuta ... i k’o čaša!!
I to, ako ikako može: ‘dizlo’.... ;-)))
Neka proba neko da kupi NOVU, da je održava po fabrički odredjenim intervalima i sa originalnim delovima, pa da vidimo da li će da se kvari.
Da vam kažem: Neće.

Iz zemlje lala, uvek vaš,

Anti fudbal

pre 1 godinu

Video sam danas alfu 55.
Masina za sva vremena.
Jedina zamerka bela boja ostalo bez premca.
(Anti fudbal, 20. februar 2023 21:59)

Koja je to Alfa 55?
Taj model Alfe ne postoji.
(Alfista, 21. februar 2023 09:22)

Sta pricas ne postoji.
Pa ukucaj ma internetu alfa 55 i videces slike i specifikacije.
Bomba od alfe.

Dobro

pre 1 godinu

Video sam danas alfu 55.
Masina za sva vremena.
Jedina zamerka bela boja ostalo bez premca.
(Anti fudbal, 20. februar 2023 21:59)

Koja je to Alfa 55?
Taj model Alfe ne postoji.
(Alfista, 21. februar 2023 09:22)

To je verovatno legendarna Alfa 75, ali sa malo pohabanim karikama, sto kazu: malo 'produvala' :-))

batica

pre 1 godinu

@toota bugarin
Pa i postoji slobodan protok ljudi i dobara ali između zemalja članica EU.Ono na šta ti verovatno misliš je to što štite svoje tržište.A zašto bi to uopšte bio problem?Isto to rade i svi ostali.Ako hoćeš da prodaješ svoja vozila bez carine u EU napravi fabriku pa prodaj koliko god želiš.Kia je upravo to i uradila u Evropi a isto to radi i Toyota i BMW sa svojim fabrikama u USA.Ako misliš da postoji nefer odnos prema Kinezima zašto onda svi evropski proizvođači imaju fabrike u Kini a nijedan kineski proizvođač nema fabrike u Evropi (sem Volvo-a ali to baš i nije kineski proizvođač).

Realista

pre 1 godinu

Video sam danas alfu 55.
Masina za sva vremena.
Jedina zamerka bela boja ostalo bez premca.
(Anti fudbal, 20. februar 2023 21:59)

Koja je to Alfa 55?
Taj model Alfe ne postoji.
(Alfista, 21. februar 2023 09:22)

To je verovatno legendarna Alfa 75, ali sa malo pohabanim karikama, sto kazu: malo 'produvala' :-))
(Dobro, 21. februar 2023 13:30)

Ma jok.
Ja bas gledao na internet,covek se sprda sa nama.
Alfa 55 je sporet firme AlfaPlam.
Dokon covek.

Mika

pre 1 godinu

Meni se isto svidja, nisam imao prilike da je vozim, sedeo sam u istoj i deluje ok, vozim inace 156 SW 2003 godiste 1.8 TS oko 12-13 hiljada godisnje predjem, po lokalu, do grcke i zadovoljan sam, pruza lep ugodjaj u voznji, lepo lezi na putu nekako se tecno i tacno vozi zahvaljujuci odlicnoj postavci ogibljenja...

TGI

pre 1 godinu

@Čeki opinionista del cazzo

Ako je obican GTI sa otprilike 245KS, nema tu sta on da trazi. A sabana ima u svim vozilima, sto svakodnevno vidjam na ulicama grada Cikaga, pardon Beograda.

Ciljna grupa nula

pre 1 godinu

prodaja Alfe je na nivou statisticke greske, i mora biti da nesto rade pogresno

(Iggy, 21. februar 2023 10:34)

Tačno, greše zato što prave odlične automobile za kupce koji nisu odlični ?
Možda dovoljni

Dobro

pre 1 godinu

@(neversummer, 20. februar 2023 17:32)

Da, tih 100/120 na sat je muka za svakog 'petrolhead-a' ovde u Holandiji. Do skoro je moglo na jako puno autoputeva da se vozi 120/130, ali sada, kao sto kazes, samo posle 19:00, i to prvenstveno zbog smanjenja buke a naravno i zagadjenja vazduha.
Holandija je jako mala zemlja, manja od Srbije, ali ima 17 miliona stanovnika i 8,5 miliona vozila, vrvi od autoputeva i to je moralo da dovede do nekih ogranicenja. Kontrole brzine su ili trajektne (kod vecih gradova), ili pokretne/mobilne, koje se uvek, svakog jutra na radiju lepo najave :-) Svi se dosta drze max. brzine, nema bas mnogo nekog divljanja, na to sam vec i navikao posle tri decenije zivota ovde.
Za druge ne znam, ali meni to licno ne smeta.
Ja uzivam u Alfi na sto drugih nacina. Prvi je kad je ujutro vidim pred kucom na parkingu. Mnogo lep auto... drugi je kad sednem za volan, upalim, dam gas, motor zvuci fantasticno. Ide kao munja, ubrzava, lezi na putu kao sto to samo Alfa moze, a divljanje po auto-putu .. to ostavljam za one kojima to treba. Meni ne. Imao sam ranije i GT (coupe) model sa V6 Busso motorom, to je tek bila fantazija....
A i tada se moglo samo 120-130 po auto putu ... ali uzivao sam i sa njim jako, jako puno...

Iz zemlje lala, uvek vas,

Nebojsa

pre 1 godinu

Mislio sam da sam jedan od retkih koji vozi 200 KS RWD. Drago mi je da nas ima jos :) Na nasim putevima su obicno dizel varijante i statisticka greska sa kojim Veloce 2.0 280 KS i QV.

Alfa je, pre svega, uvek pruzala vrhunski uzitak u voznji. Sve je lepo skockano i podredjeno vozacu, automobili izvedeni do perfekcije u ovom delu. Giulia/Stelvio, proizvedeni zadnje 2-3 godine, apsolutno ne zaostaju za konkurentima iz nemacke (pre svega BWM 3 i Audi A4), a po kvalitetu enterijera u nekim segmentima su i ispred. Subjektivno misljenje - Giulia i dalje je ubedljivo najlepsi model sedana/limuzine u zadnjih 6-7 godina i bice jos neko vreme u moru dosadnih i repetativnih modela.

Vozace Alfe ne interesuje 'televizor' unutar automobila, brdo fensi elektronike ili gomila nepotrebnih feature koji kostaju boga oca.

Facelift je mrsav (iako su novi farovi stvarno fantasticni) i mislim da su izbacivanjem opcije 200KS i cenom od 52k u startu izbili solidan broj kupaca, kojih na zalost nije nesto veliki broj. Inace, poprilicno sam zadovoljan tim motorom (odlicno reaguje na papucicu gasa, solidno ubrzanje od 6.5s do 100km/h i super elasticnost uparena sa ZF-o). Pre Giulia-e, vozila se 147 1.9mjet 150ks sa Q2 diferencijalom...

Nadam se da Stelantis nece ici u smeru kompletne elektrifikacije od 2027. kao sto je trenutno plan...

Hulk

pre 1 godinu

Vozim Giulietu QV i uskoro prelazim na Giuliu 2.0T. Proslo leto sam presao 5000km na godisnjem odmoru, video sam totalno 4 Alfe na tih 5000km, eto zasto.

Alfista

pre 1 godinu

Video sam danas alfu 55.
Masina za sva vremena.
Jedina zamerka bela boja ostalo bez premca.
(Anti fudbal, 20. februar 2023 21:59)

Koja je to Alfa 55?
Taj model Alfe ne postoji.

XXL

pre 1 godinu

Onaj klip na Tik-Toku je dobar kada su majstora Gangulu odveli na skup obožavatelja "Alfe"... no dobro znam lika (visokoobrazovani IT stručnjak pred doktoratom) koji obožava "Alfe" i "Lančije" i naravno vozi ih - "Lančiju" Tesis i drugi "Alfu".

Tamo Neko

pre 1 godinu

@ vanja

Vulkan sivu (Vesuvio po nomenklaturi) Giuliu i imam, mada je boja iznuđena i samo takva je bila u salonu. Meni nije favorit, odabrao bih neku drugu, ali i ova je dovoljno elegantna, pogotovo kad se upari sa adekvatnim enterijerom. Elegantna svakako jeste u bilo kojoj varijanti;-)

Uzgred, veoma me zabavljaju vickasti ljudi, sve pršti od duhovitosti i tradicionalnog humora na račun nečega što se očigledno poznaje samo sa slike:-)

Mika

pre 1 godinu

@ Korespodent70 Nisam u komentaru nigde spomenuo kvalitet ogibljenja na autu koji vozim, vec sam spomenuo nacin na koji se auto vozi,osecaj koji pruza tokom voznje a sve zahvaljujuci postavci ogibljenja koja je da se tako izrazim "vozacki nastrojena" i mozda sam subjektivan, ali mislim da je tih godina u toj klasi po voznoj dinamici jedan od boljih automobila, naravno ako je isti taj trap odrzava u ispravnom stanju sto je kod mene upravo slucaj... Double Wishbone ima napred i pozadi, uliva poverenje prilikom prolaska kroz krivine, pruza lep osecaj stabilnosti nema neprijatnog osecaja naginjanja, kratak hod volana direktan osecaj na istom jos jaci, itd...