VW Buba postaje EV sa četvoro vrata?

Volkswagen za sada ne planira treću generaciju svog nekada popularnog modela Beetle (Buba), ali bi talas elektrifikacije mogao da je spase propasti.

Podeli
VW Beetle 2017.
VW Beetle 2017.

Aktuelna Buba je napravljena na istoj platformi kao Golf 6, a dok VW uveliko radi na osmoj generaciji svog najpupularnijeg modela, Buba još nije u sličnim planovima.

Ipak, kako spekulišu pojedini mediji VW razmatra mogućnost da novu Bubu napravi kao električni model sa četvoro vrata.

Iako su neki dizajneri već pokazali kako oni zamišljaju EV Bubu, ukoliko VW krene u taj projekat, biće potrebno najmanje 2-3 godine da se on realizuje.

Ukoliko zaista dobije zeleno svetlo, nova Buba bi bila bazirana verovatno na pametnoj MEB platformi koja je namenjena upravo za EV vozila.

Ova arhitektura bi omogućila VW da sačuva legendarni dizajn Bube u kombinaciji sa većim prostorom i komforom u enterijeru uz savremeni paket opreme.

Vesti

Stiže prvi kineski sportista "na utičnicu" (VIDEO)

Ako izuzmemo hrvatsku kompaniju Rimac, prvu koja je konstruisala i počela da proizvodi električni supersportski automobil, još se jedno Tesla sa svojim Roadsterom usudio da izađe na tržište sa sportskim automobilom "na utičnicu". Ostali su se zadržali na prototipovima i studijama.

Vesti utorak 31.07. 17:50 Komentara: 18
strana 1 od 76 idi na stranu