Mercedes-AMG GT 63 S Edition 1 (FOTO)

Nemački proizvođač objavio je fotografije specijalne verzije svog novog sportskog modela, koja će se prodavati samo u prvih godinu dana.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.05.2018.

15:30

Mercedes-AMG GT 63 S Edition 1 (FOTO)

Poput ostalih novih Mercedesovih modela, i GT 4-Door Coupe najpre je dobio svoje Edition 1 izdanje i to u nasnažnijoj, GT 63 S verziji.

Ovaj model biće dostupan kupcima samo tokom prvih 12 meseci nakon početka proizvodnje modela GT 4-Door Coupe.
Ispod haube je 4.0 bi-turbo V8 sa 639 ks (470 kW) i čak 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na sva 4 točka, a iz stanja mirovanja do stotke ovaj automobil ubrzava za samo 3,2 s, dok je maksimalna brzina 315 km/h.
Mercedes-AMG GT 63 S Edition 1 dobio je specijalni AMG aerodinamički paket koji uključuje veći prednji spliter, optimizovani zadnji difuzor i mehanički podesivi zadnji spojler.

Dodatni aerodinamički paket uticao je na smanjenje koeficijenta otpora vazduha i na povećanje sile prijanjanja (downforce) automobila.
Vozilo sa oznakom Edition 1 razlikuje se od standardnog modela i po “trkačkim” ukrasnim trakama duž haube i krova, kao i na donjim delovima vrata.

Automobil je opremljen specijalnim 21-inčnim alu felnama u mat-crnoj i metalik završnoj obradi.
Unutrašnjost je obložena superkvalitetnom Nappa kožom, a presvlake sedišta i obloge vrata i komandne table prošiveni su kontrastnim žutim koncem. Sigurnosni pojasevi su takođe žute boje.

Delove kontrolne table ukrašava materijal od ugljeničknih vlakana, a atmosferu u kabini upotpunjuje ambijentalno plavo osvetljenje.

Mercedes-AMG GT 63 S Edition 1 imaće zvaničnu premijeru narednog vikenda na Nirburgringu, a cena za sada nije saopštena.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: