Alfa Romeo ponovo odlaže nove modele

Prvi čovek FIAT-a, Serđo Markione, predstavio je revidiran plan proizvodnje Alfa Romea do 2020. koji otkriva da su premijere nekih ranije najavljenih modela još jednom pomerene.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2016.

13:38

Alfa Romeo ponovo odlaže nove modele
Alfa Romeo Giulia QV

Za fanove ovog italijanskog brenda i sve one koji podrobnije prate auto-industriju najnovije odlaganje nije izneneđenje, s obzirom da je to postala Alfina praksa u posednjih desetak godina. Poslednji put do promene planova došlo je 2014, kada je Markione najavio da će do 2018. predstaviti kompletnu novu paletu od sedam modela, plus limuzinu Alfa Romeo Giulia.

Najnovijom izmenom, lansiranje Giulie, čija najsnažnija QV verzija je imala premijeru u leto 2015. potvrđeno je za mart 2016, kada će početi serijska proizvodnja ovog modela.
Prema novom planu, SUV srednje veličine pojaviće se do kraja 2017, a preostalih šest najavljenih Alfi (hečbek, rival BMW-a Serije 5, dva krosovera / SUV vozila i dva modela koji su još uvek tajna) rasporediće se u intervalu 2017-2020.

Za novo odlaganje "kriva" su dešavanja na kineskom tržištu automobila koje je u 2015. zabeležilo usporavanje rasta i potreba da se "osigura odovarajuća globalna distributivna mreža", kako bi Alfa mogla da se suprotstavi premijum proizvođačima kao što je BMW.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: