Volkswagenov TSI proglašen 7. put za "Motor godine"

Benzinski TSI motor od 1.4 litre iz Volkswagena je osvojio nagradu “Međunarodni motor godine” sedmi put po redu u kategoriji motora od 1.0 do 1.4 litre.

Podeli

Tako je TSI motor od 1.4 litre najuspešniji motor za 15 godina istorije ovog međunarodnog takmičenja tehnologije motora. Pored toga, Volkswagen je dobio nagradu “Najbolji novi motor” za TSI tehnologiju u kombinaciji sa automatskom deaktivacijom cilindra (ACT).

Kako kažu u VW, ova nagrada prepoznaje najbolji razvoj motora u proteklih 12 meseci. Od 2006. godine, Volkswagen je dobio ukupno 12 nagrada žirija za “Motor godine” za stalno unapređenje TSI motora 1.4 litre sa međunarodnom oznakom EA 211 – sedam pobeda u klasi, dve ukupne pobede, dve nagrade “Najbolji novi motor” i jedna “Ekološki motor godine”.

Naagradu je dodelio odbor sastavljen od 87 internacionalnih novinara.

Kompanija iz Volfsburga je prvi proizvođač na svetu koji je uveo aktivan menadžment cilindra (ACT) kod četiri cilindara TSI prošle godine – tehnologija koja je do tada bila uobičajena samo kod velikih motora od 8 ili 12 cilindara. Aktivan menadžment cilindara se prvi put pojavio kod modela Polo i Golf 103 kW / 140 KS 1.4 TSI. Privremeno isključivanje drugog i trećeg cilindra – u kombinaciji sa ekonomičnim načinom vožnje – umanjuje potrošnju goriva za preko 0.5 l/100 km.

U saopštenju iz VW se navodi da čak i sa dva cilindra, izuzetno izbalansiran 1.4 TSI radi tiho i sa malo vibracija kao i sa četiri aktivne komore za sagorevanje. Svi mehanički procesi prelaska se odvijaju u okviru jedne rotacije bregaste osovine; u zavisnosti od brzine motora za ovo je potrebno samo 13 do 36 millisekundi.

Sve zajedno, komponente aktivnog menadžmenta cilindra teže samo 3 kg. Njihovi pokretači, bregaste osovine i njihova kućišta ležaja su integrisani u grejni element cilindara.

U poređenju sa svojim prethodnikom, potrošnja goriva i vrednosti CO2 emisija TSI motora su redukovane za 9% takvim merama kao što su unutrašnje trenje, smanjena težina i optimizirani termalni menadžment. Moguća ušteda iznosi i do 15 % u kombinaciji sa inovativnim aktivnim menadžmentom cilindara (ACT).

Volkswagen je proizveo preko 3.8 miliona TSI motora u svojih pet fabrika širom sveta. Motor od 140 KS TSI sa automatskom deaktivacijom cilindra (ACT) je trenutno dostupan kod modela Polo i Golf.

Vesti

Honda Jazz za 2014.

Na internet su dospele fotografije iz japanske brošure nove generacije modela Honda Jazz/Fit. Prvi utisak je da se silueta i proporcije automobila nisu bitno promenile, ali su njegov prednji i zadnji deo potpuno redizajnirani.

Vesti subota 29.06. 10:35 Komentara: 21

Potvrđena nova Mazda 3 Sedan

Mazda 3 Hatchback za 2014. imala je svečanu premijeru u sredu 26. juna. Čelnici kompanije iskoristili su ovaj događaj da najave i Sedan verziju, ali nisu precizirali kada će taj model biti predstavljen.

Vesti petak 28.06. 09:04 Komentara: 7
strana 1 od 54 idi na stranu